Владимир Кршљанин, Борис Братина и Вишња Кнежевић говоре на протесту за слободну...

Владимир Кршљанин, Борис Братина и Вишња Кнежевић говоре на протесту за слободну Србију

ПОДЕЛИТЕ

.

Говор председника Народног Покрета Србије Владимира Кршљанина на протесту 7. августа 2008.

.

.

Говор Бориса Братине из Народног покрета Србије на протесту за слободну Србију, 11. августа 2008.

Сестре и браћо,
Знате, на Косову не постоји ништа налик београдској магли. Тамо је свакоме јасно ко су нам пријатељи а ко непријатељи, ко је вера а ко невера, шта се догодило а шта није. Када су НАТО-окупатори изазвали нереде, приликом заузимања суда у Косовској Митровици, повређено бар 30 мојих студената – само за београдску телевизију то је било тек двоје-троје. Њима су зликовци по наређењу своје команде тенденциозно пуцали у ноге и руке, нарочито у зглобове. А то су деца која на наставу долазе из свих српских енклава – из Гњилана, Грачанице, Осојана и других.

Али, хтео сам нешто друго да вам кажем. Пре десетак дана, она веверица која изиграва министра спољњих послова, рече у интервјуу за Би-Би-Си да ће, буду ли суочени од запада са могућношћу да бирају између ЕУ и Косова, одбити чланство у унији. Сутрадан, исту ставар поновио је и такозвани председник, Јуда Тадић. А трећег дана, ту оригиналну мисао на потпуно идентичан начин изрекао је и ноторни Божа Ђелић, познатији као војвода од „Меридијан банке“, како га је лепо Аца Вучић ономад крстио. Е, мало морген, што би рекао један наш бивши политичар – баш им верујемо. Па, шта су онда до сада радили и шта би им рекли они што су им гурали у касицу-прасицу док на власт нису дошли? Боље да су сва тројица заједно отишли на олимпијаду да дижу по три своја нерадничка прстића.

Потом је Јуда тражио некаква извињења од наших крвника за жртве почињене над Србима. И то врло одлучно и искрено – како да не. Чули сте шта су му одговорили. Шта, да неће он сада некавим „легитимним и правним средствима“ да их натера на то? Можда ће и Тачију тако љуто да запрети… Ови се иначе тако плаше силе закона, као сама Америка.

Јуче се онај Јудин наследник на месту министра војног, Д. Жутановац не само хвалио да ће ових дана да ухапси Ратка Младића и Горана Хаџића, пошто је већ признао да је ухапсио и нашег Радована. Тај духовни и мудри човек Жутановац каже и да су овај наш сабор и наши протести очајничко радикалско „хватање за сламку спаса“ и посезање за ванпарламентарном борбом. Није-него… Једино му на памет није пало да ово има ваљда неке везе са народом… достојно филозофије под геслом „у се, на се и пода се“. Могао је и Чедица овој дружини да се придружи неком једнако мудром и исто толико патриотском мишљу.

Али, сестре и браћо, нисам ја овде дошао вас да информишем… знам да вам је ту све јасно. Желим само да укажем на главни мотив да се изговоре све ове глупости и да очити издајници стану да глуме велике националисте. Наиме, све се то чини за унутрашњу употребу. Једини стварни разлог за то јесте овај наш сабор, тј. наши протести. То је оно што је за њих опасно; знају њихови босови да се мали упорни протести могу претворити у велики општенародни ослободилачки покрет – и сами имају искуство о томе. А то ће се неминовно догодити ако ништа не предузму и зато им се танге тресу од страха, ма колико ми овде и сада били малобројни. И, шта они могу учинити? Медијска изолација већ се показала недовољном. Могу покушати да поткупе ове младе људе који воде овај протест… али, колико ја видим, сви они су исувише морални и довољно одлучни да устрају у својој борби и то се неће догодити. Верујем такође да неће успети да међу нас убаце своје доушнике. Па, шта им онда једино остаје? Као и сваки ненародни режим, они ће појачати оно што су већ пробали првог дана протеста, као и на великом митингу: покушаће да нас уплаше терором и насиљем… будите сигурни, не може бити другачије. Убиће некога од значаја међу нама ван овог протеста и деловаће насиљем према самом протесту. И тада морамо бити хладне главе, довољно јаки и храбри да на терор не одговоримо терором и да дан када то учине претворимо у убрзани почетак њиховог краја. Ово није позив на насиље, већ на достојанство и истрајност.

А када их отерамо, а даће бог, прва ствар коју на унутрашњем плану треба учинити јесу ревизије свих уговора о приватизацији… биће онда брзо и посла и пара. На спољнополитичком плану, одмах треба активирати већ потписани споразум о унији са Русијом и Белорусијом. До тада, нека буде борба. Што би рекли неки моји познаници који свирају, „Слобода или ништа“!

Живела слободна Србија!

.

.


.


MP3 filez

Химна протеста – „357“ – Једна је Србија, курви је много

Цхинвал – песма јужноосетијских јунака који су заједно са Руском армијом ослобађали своју земљу


.


.
Говор Вишње Кнежевић из Народног покрета Србије на протесту за слободну Србију 2. августа 2008. године

Ја сам Вишња Кнежевић и обратићу Вам се у име Народног покрета Србије.

Данас људима у рођеној земљи није јасно ко су и одакле су, притискају нас од споља и изнутра, Србија је у хаосу! Нас Србе приказују страни медији као дивљаке, убице, злочинце. Патриоте, људе који волимо своју земљу и не продајемо душе за шенген–визу, приказују као назадне снаге и остатке такозване „мрачне“ историје коју нам свакодневно Запад и домаћи издајници прекрајају; убеђују нас да верујемо да су се ствари десиле онако како ми знамо да се нису десиле, да је бело црно а црно бело, и да је истина оно за шта здрав разум види да је ноторна лаж. Траже да испаштамо зато што смо Срби, јер бити Србин је за њих бити злочинац, дивљак, а патриота је, кажу, „ултра-националиста“, „фашиста“…

Али шта за нас значи бити Србин? Бити Србин није став крви и тла, већ скуп вредности. Ми нисмо Срби само зато што смо се родили у Србији, већ зато што прихватамо одређене вредности, носимо их у срцу и спремни смо за њих да положимо своје животе.

1. Најпре, Србину је слобода наважнија. Србин воли и цени своју слободу и слободу других више од свега на свету. Никада Срби нису започињали ратове са циљем да поробе друге народе, него смо увек бранили своју слободу и ослобађали друге. Ми смо ратовали ослободилачке борбе, за разлику од Запада, који поробљава, бомбардује, уништава народе! Свети цар Лазар на вечери бира царство небеско, царство слободе, а не царство земаљско, царство материјалних, пролазних вредности и издаје!

2. Друго, Србин није лажов, он воли истину и бори се за њу! Кажу неки медији да су Шешељ и Слободан Милошевић користили хашку говорницу за ширење пропаганде. За њих је истина ширење пропаганде! А ја их питам: зар нису западне фирме као што су Рудер и Фин, Сачи енд Сач, Сорош те које су режирале сценарије, наше жене повијене у црно на православним гробљима приказивали као муслиманке којима су Срби убили мужеве и децу? Издајнике питам: зар нисте ви који подржавате и ширите такве лажи на платном списку ових фирми свих ових година? Србин не лаже – он се бори за истину!

3. Србин није убица, он је борац и ратник. У сваком од нас пребива онај војник који је прешао Албанију у опанцима, са пушком на лећима! У свакоме од нас живи Карађорђе, Обилић, Жикица Јовановић Шпанац! И сада су овде када се боримо за слободу и правду. Тадић и његова клика нису учили историју, јер да јесу, ово би знали и не би им пало на памет да одлазе у Хрватску и муслиманску џамахирију да се извињавају! Али шта о томе зна наш председник, шта он зна о борби и ратништву, када није служио војску. Борис Тадић, бивши министар војске и садашњи председник Србије није провео дан у војсци – не зна да држи пушку! Али је зато по налогу Запада уништио читав арсенал наш®ојске све до чина подофицира (!) и довео команданте НАТО-а да седе на војном врху! Борис Тадић, човек који није прошао ни тромесечну војну обуку, који једног дана није био на ратишту, послао је у Хаг људе који су бранили свој народ. Згазио све оне који су у тој борби оставили животе.

4. Србин није геј – он воли и поштује други пол и породица му је света. То је стара традиција наших давних предака коју су описали још антички историчари. То је изузетно висок степен цивилизованости за коју су знали још наши стари, а за који они на Западу ни данас не знају!

5. Србин није издајник – он цени слободу и посебно правду, чак и када му не иде у прилог. Он не продаје слободу, истину и правду за чланство у ЕУ, шенген-визу или шаку сребрњака. Кад смо већ код тога, једна од бајки коју нам посебно сервирају је да је срећа највећа бити у ЕУ. Истина, оно што онима који „спинују“ јавност није јасно – сасвим је другачија. Велика Западна Империја не жели да остави острво слободе – они хоће да нас поробе – да нас увуку у своје царство зла, да од нас направе сектор за услужне делатности и да нас уместо својих шаљу у ратове у којима убијају и поробљавају друге слободне народе. Зато је много већи подвиг остати слободан и ван те Империје, а капитулација и пораз је бити у њој.

6. Коначно, бити Србин значи бити радикалан. Србин је радикалан не зато што је члан Радикалне или ма које друге странке, него зато што ствари схвата из корена.

Зато издајници нису Срби, они су издали српске вредности, они су издали српство у себи, и зато ће им народ судити као што је увек судио таквима. А када буде дошао час, не сумњајте да ће се бранити, не сумњајте да ће издати наређење полицији да пуца у нас. Полицијо, питам Вас сада: да ли ћете тада послушати наређење, да ли ћете пуцати у свој народ?

Што се тиче новинара, њих нећемо тући, али их морамо означавати као бедне плаћенике у служби Империје и њихових тајних служби. Код нас, у највећем броју, то су гњиде којима су истина и објективност непознате речи. Њихова цена је један ручак, један виски, једно путовање, и они то знају. А они поштени међу њима, који се на прсте једне руке могу пребројати, могу то потврдити и сигурно се не би увредили овом оценом. Зато хвала новинарима Правде, Печата, Гласа јавности, и Бјељине за то што не заборављају да је истина светлост у мраку.

Зато све поделе међу нама који волимо своју отаџбину морају престати. Докле смо Срби, дотле смо јединствени, докле прихватамо исте вредности. А свима нам раде о глави: Србији раде о глави и ко то неће да схвати бира да живи у сновима а не у стварности. Не дозволимо и да нас свађају, јер то њима – Западу и издајницима – иде у прилог. Све што они хоће јесте да ратујемо међу собом да не бисмо видели ко је стварни непријатељ. Хоће да пукнемо, да изгубимо главу, да изгубимо сваку наду, јер онда ће моћи да нас контролишу. Завади па владај (Дивиде ет импера) је настало овде: није им доста што су нас већ поделили, него још хоће да нас цепају. И зато, једина подела која треба да остане јесте подела између нас који волимо своју земљу и њих – шачице издајника! И та подела је неумољива: нема помирења са издајницима.

Живела слободна Србија!
.


.
Већина фотографија је преузета са – http://protestbg.blog.co.yu


ПОДЕЛИТЕ