ХАШКЕ СУДИЈЕ АНТОНЕТИ И НИАНГ: ЦИЉ МИЛОШЕВИЋА И СРПСКИХ СНАГА У РАТУ...

ХАШКЕ СУДИЈЕ АНТОНЕТИ И НИАНГ: ЦИЉ МИЛОШЕВИЋА И СРПСКИХ СНАГА У РАТУ БИЛА ЈЕ ОДБРАНА СРБА И ОЧУВАЊЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ, А НЕ ЗЛОЧИНИ!

PODELI

sloba-seselj

Осим што су ослободили политичког затвореника др Војислава Шешеља, француски судија Антонети и сенегалски судија Нианг су у својој пресуди донели закључке од великог значаја за Србију и српски народ.

Темељ српске колективне кривице у пракси овог нелегалног трибунала био је за ову прилику специјално адаптирани принцип «удруженог злочиначког подухвата», који је у хашкој интерпретацији подразумевао да су се сви српски политички и војни руководиоци, на челу са Слободаном Милошевићем, договорили да изврше злочине над припадницима других народа.

Осврћући се и на процес Слободану Милошевићу и на процес Војиславу Шешељу, судије Антонети и Нианг констатују конфузију и неспособност тужилаштва да докаже постојање «удруженог злочиначког подухвата».

Штавише, судије закључују да је у случају Милошевића, Шешеља и других српских руководилаца и команданата ЈНА/ВЈ, ВРС, МУП «циљ договора био одбрана Срба и традиционално српских територија или очување Југославије, а не почињење злочина који се наводе».

Овај бљесак савести двојице судија не може бити извор поверења у «хашку правду», већ реални извор потребе да одговорне српске власти и међународни чиниоци формално покрену поступак ревизије и поништавања последица досадашњег рада трибунала под политичким притиском НАТО.

Честитамо др Војиславу Шешељу на великој моралној победи!

Одајемо признање браниоцима отаџбине и српског народа који су своје животе уградили у нашу будућност, жртвујући се или на бојном пољу или као хашки мученици, на челу са Слободаном Милошевићем!

Остајемо у обавези да Србију ослободимо од НАТО пакта, његовог хашког трибунала и других страшних последица агресије која још увек траје.