ЗБОГ КОСОВА И РУСИЈЕ – ЗАМРЗНУТИ СВЕ ОДНОСЕ СА НАТО!

ЗБОГ КОСОВА И РУСИЈЕ – ЗАМРЗНУТИ СВЕ ОДНОСЕ СА НАТО!

PODELI

ne-nato-03

Народни савез за спас Србије, који засад чине Покрет за Србију и Источна алтернатива, упутио је данас озбиљно упозорење властима, истичући захтев за замрзавање свих односа са НАТО (осим оних на које је Србија директно обавезна на основу Резолуције 1244 СБ УН и Дејтонског споразума). Захтев се образлаже покровитељством НАТО-а стварању „војске Косова“ и необјављеним ратом који је НАТО започео против Русије.

Осим овог, Народни савез је истакао и захтев за затварање НАТО Канцеларије за везу, која се налази у згради Министарства одбране Србије у Бирчаниновој улици у Београду.
Ови захтеви су садржани у протестном писму, које су данас председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин и председник Источне алтернативе Драган Тодоровић лично уручили Народној скупштини и Министарству одбране.

Писмо је данас упућено и председнику Републике Томиславу Николићу и Влади Републике Србије.

Непосредни повод за овакав протест било је недавно потписивање ИПАП споразума са НАТО и тродневни семинар Парламентарне скупштине НАТО, који је данас почео са радом у Дому Народне скупштине.

У писму се истиче да „ИПАП подразумева и обавезу ратификације СОФА споразума, што је апсолутно неприхватљиво и недопустиво, јер би се тиме територија и војна инфраструктура Србије ставили на располагање војном савезу који нимало није променио свој однос према Србији из времена агресије 1999. г, отворено подржава формирање војске тзв. „независног Косова“, а такође припрема и спроводи агресивне активности према Русији.“

Писмо су потписали Драган Тодоровић (некада министар у Влади народног јединства) и др Паја Момчилов, обојица дугогодишњи народни посланици, у име Источне алтернативе, као и Владимир Кршљанин, ранији амбасадор и помоћник Слободана Милошевића и пуковник Љубинко Ђурковић, ратни командант одбране Кошара и каснији командант 125. Моторизоване бригаде, одликоване Орденом народног хероја, у име Покрета за Србију.
У протестној акцији, са паролама „НЕ НАТО“ и српским тробојкама, која је пратила Кршљанина и Тодоровића приликом уручења писама, учествовало је неколико десетина грађана, међу којима више високих официра и ратних ветерана, атаман шумадијски Стево Вранић, заменик председника Удружења ветерана ратника Србије пук. Станиша Бакић, чланови руководства Народног савеза адвокат Горан Петронијевић, Љиљана Милановић, Оливер Вуловић и бројни активисти.

zahtev-narodnog-saveza-31032015Током протеста изражена је и осуда Хашког трибунала, као инструмента рата НАТО против Србије и солидарност са лидером СРС др Војиславом Шешељем.
Следи интегрални текст протестног писма Народног савеза:

ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ТОМИСЛАВУ НИКОЛИЋУ
НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
МИНИСТАРСТВУ ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Изражавамо најоштрији протест и дубоко неслагање са најновијим корацима у правцу јачања зависности Србије од НАТО пакта – потписивањем ИПАП споразума са НАТО и одржавањем семинара Парламентарне скупштине НАТО у Београду, као супротним уставном поретку, безбедности и интересима Републике Србије.

ИПАП подразумева и обавезу ратификације СОФА споразума, што је апсолутно неприхватљиво и недопустиво, јер би се тиме територија и војна инфраструктура Србије ставили на располагање војном савезу који нимало није променио свој однос према Србији из времена агресије 1999. г, отворено подржава формирање војске тзв. „независног Косова“, а такође припрема и спроводи агресивне активности према Русији.

Захтевамо:
1. Моментално замрзавање свих облика сарадње са НАТО пактом, осим оних на које смо директно обавезни Резолуцијом 1244 СБ УН и Дејтонским споразумом;
2. Затварање НАТО Канцеларије за везу у згради Министарства одбране.
Ови захтеви изражавају вољу већине грађана Србије.

У Београду, 31. марта 2015.

За Народни савез за спас Србије:

Драган Тодоровић, председник Источне алтернативе
др Паја Момчилов, потпредседник Источне алтернативе
Владимир Кршљанин, председник Покрета за Србију
пук. Љубинко Ђурковић, потпредседник Покрета за Србију

 

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

ne-nato-01 ne-nato-02 ne-nato-04