ТРИБИНА „СРБИЈА НА РАСКРШЋУ“ У КРУШЕВЦУ

ТРИБИНА „СРБИЈА НА РАСКРШЋУ“ У КРУШЕВЦУ

PODELI

У Белој сали Културног центра у Крушевцу у среду, 28. септембра 2011. одржана је трибина Покрета за Србију, са темом „Србија на раскршћу“. Уводничари на трибини били су чланови руководства Покрета за Србију Владимир Кршљанин, Горан Петронијевић и Љубинко Ђурковић, пуковник у пензији и проф. др Слободан Керкез из Крушевца.

Осветљени су најзначајнији аспекти судбоносног периода у коме се нашла Србија и у којем је хитна промена курса државне политике ка успостављању пуног суверенитета, неопходан предуслов опстанка земље и народа. Говорило се и о политичким, правним, војним и економским аспектима борбе за Косово и Метохију, о томе ко су нам савезници, а ко противници у актуелној међународној кризи и перспективама остваривања економског развоја и праведног друштва.

Наглашена је потреба укључивања, кроз Покрет за Србију, што већег броја стручних и компетентних људи у политичку акцију за темељну промену стања у земљи и у озбиљне послове консолидације државног и привредног система после промена. Међу бројним грађанима и истакнутим представницима јавног живота Крушевца и Расинског округа који су присуствовали трибини, у дискусији су, између осталих, учествовали Миодраг Јефтић, Власта Јовановић и Зоран Гвозденовић. Договорено је формирање градског и окружног одбора Покрета за Србију.

ФОТОГРАФИЈЕ СА ТРИБИНЕ