БОРИСЛАВ МИЛОШЕВИЋ (1936-2013)

БОРИСЛАВ МИЛОШЕВИЋ (1936-2013)

PODELI

Borislav-Milosevic

Борислав Милошевић је један од најзначајнијих људи државе која је стрељана НАТО ракетама и субверзијом, и коју ради опстанка српског народа и ради добра, правде и мира у свету покушавамо да обновимо.

Та се држава звала Југославија, али Југославија утемељена на подвигу православних Срба и на државности Србије и Црне Горе. Обновљена држава биће ослобођена историјских илузија и почеће да се ствара ослобођењем данашње Србије, а сви подвизи, жртве, па и грешке прошлости, помоћи ће јој да буде већа, успешнија и боља.

Делатност Борислава Милошевића помоћи ће јој да таква буде. Он је од свега највише био дипломата. Такав, комплетан, се ретко рађа и ретко среће. Човек великог знања и ерудиције, великог литерарног талента (писао је и преводио најзначајније савремене руске писце), ненадмашне аналитичке одмерености, са потпуним разумевањем историје и политике, функционисања свих сегмената државног апарата, економије и финансија, са идејама и иницијативом. Од 1997. до 2001. био је први човек наше државе у Москви, а и после тога, до данас, био је најпоузданији ослонац своје земље у Русији, човек од кога су најзначајнији руски државници, политичари, уметници и привредници, а и најшира јавност, учили о Србији и због кога су је више поштовали.

Добитник је бројних руских признања, члан више академских, научних и уметничких друштава, почасни професор Руског државног трговинско-економског универзитета.

Сви српски политичари, пословни људи и културни посленици, који су последњих деценија тежили да дограде огромну историјску грађевину српско-руских односа, имали су у Бориславу Милошевићу ненадмашног сарадника и саветника, који је неуморно помагао, до својих последњих дана, да се пронађу и отворе одговарајућа врата у Москви.

Покрет за Србију изржава саучешће супруги Миланки и сину Светозару, породици, пријатељима и привремено раздвојеним државама Србији и Црној Гори. Хвала Бориславу за све што је урадио, а што ћемо још годинама откривати и на чему ће се учити генерације оних који желе да служе својој држави.

Последње јавно иступање Борислава Милошевића, Руски дом у Београду, 20. септембра 2012:

httpv://www.youtube.com/watch?v=U7bZp8z_Anw