ОДБРАНИМО ДЕМОКРАТИЈУ У СРБИЈИ!

ОДБРАНИМО ДЕМОКРАТИЈУ У СРБИЈИ!

PODELI

У Србији се дешава напад на демократију. У консултацијама странака о формирању парламентарне већине и будуће Владе главна питања су како задовољити интересе тајкуна и водећих НАТО земаља. У току је борба за власт мимо избора. Покрет за Србију упозорава да мандати добијени од народа не дају никоме покриће за непринципијелну политичку трговину.

Контролисани медији и финансије битно су утицали и на политичку понуду, што је велики број грађана одвратило од изласка на изборе. Десиле су се манипулације бирачким списком, масовна куповина гласова и очигледне изборне крађе 6. маја. 12% незадовољних бирача није успело да види у парламенту странке за које су гласали. Упркос свему томе, већина бирача се определила за промену државне политике.

Демократска странка, која је доминирала српском политиком у последњих 12 година, одговорна је за 300.000 мртвих, за то да више од половине радно способних немају стални или никакав посао и за то да 80% грађана осећа дубоко незадовољство и бес. Према резултатима које је прогласила Републичка изборна комисија, на чијем челу се налази донатор и активиста те странке, за ДС се на изборима определило 12% бирачког тела. Та странка нема никакво морално ни демократско право да настави да влада Србијом.

Покрет за Србију упозорава све политичке чиниоце у Србији да се морају понашати одговорно у демократском процесу, јер изигравање воље народа не може остати некажњено.

ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ