Покрет за Србију у Пироту почео предизборну кампању

Покрет за Србију у Пироту почео предизборну кампању

PODELI

pokret_za_srbiju_pirot_0 «Србија треба да поново постане земља слободе и правде. Да би се то десило, морају сви часни људи да се активирају и да почну да брину о својој судбини, судбини народа, судбини своје деце… Мора да се промени и нелогични у историјском смислу и погубни по наш народ курс државне политике у којем се земља подводи под неприродни диктат НАТО пакта и ММФ-а, са лажним причама о бољитку кроз улазак у ЕУ. У ствари, пролази се кроз «топлог зеца» у коме једна земља, да би евентуално тамо и ушла, може да доживи, у најбољем случају, судбину Бугарске, за коју добро знамо колико је процветала у оквиру ЕУ.» – рекао је председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин на конференцији за штампу у Пироту.

Поводом формирања Општинског одбора Покрета за Србију у Пироту је боравила највиша делегација Покрета, у којој су, осим Кршљанина, били и заменик председника Горан Петронијевић и потпредседници Љубинко Ђурковић и Саша Рудић.

Кршљанин је честитао руководиоцу Покрета за Србију у Пироту Бобану Војиновићу и новоизабраним члановима Општинског одбора на великом и успешном раду и омасовљењу организације, истичући да то треба да послужи као пример другим општинама у Србији.

У наставку свог иступања пред новинарима у Пироту, Кршљанин је рекао: «Оно због чега смо ми, као Срби и грађани Србије поносни на своју историју и оно због чега нас свет цени – због достигнућа у борби против фашизма и у одолевању НАТО агресији, а све то уз очување социјалне правде, социјалних достигнућа, креативности сопственог народа – то у оваквим наметнутим оквирима не може да се оствари. Места у власти, и на републичком и на општинском нивоу треба да заузму људи који су спремни на одрицања ради општег добра, а не каријеристи и људи који у својој прошлости имају многе махинације и кривична дела, па се надају да ће у оквиру једног неправедног окупационог западног система успети да сачувају украдено и да сачувају свој друштвени утицај, који је неправедно стечен.»

Општински одбор Покрета за Србију у Пироту је најавио почетак веома интензивне предизборне кампање. Први човек Покрета у Пироту, Бобан Војиновић, који је и члан ИО Покрета за Србију, рекао је да из дана у дан “Покрет” јача и има све више нових присталица и симпатизера. Он је најавио да ће Покрет ових дана изаћи пред грађане Пирота са програмом локалног развоја општине у 80 тачака.

Адвокат Горан Петронијевић, заменик председника Покрета за Србију истакао је да се “Покрет “ не бори за власт зарад власти већ да направи систем који би омогућио грађанима бољи живот.
После Конференције за новинаре лидери “Покрета за Србију”обратили су се грађанима на митингу у дворишту код Омладинске задруге.

Владимир Кршљанин и Горан Петронијевић били су гости у најгледанијој политичкој емисији ТВ Пирот «Они кажу», која ће бити емитована у петак, 2. октобра.

Делегација Покрета за Србију посетила је и Погановски манастир из 14. века, једну од најстаријих и најважнијих светиња Пиротског округа и читаве Србије.

За овај извештај коришћени су и материјали ТВ Пирот и радија Plusonline.
pokret_za_srbiju_pirot_1 pokret_za_srbiju_pirot_2 pokret_za_srbiju_pirot_3pokret_za_srbiju_pirot_4