КРШЉАНИН: Окончати диктат НАТО и ММФ!

КРШЉАНИН: Окончати диктат НАТО и ММФ!

PODELI

stop_rasprodaji_srbije-24НАДСТРАНАЧКИ протест против продаје Телекома одржан је данас на платоу испред Филозофског факултета у Београду.

Са тог места је од председника Владе, Александра Вучића захтевано да одустане од продаје Телекома и преосталих природних богатстава Србије, да одмах суспендује ССП, откаже Меморандум о сарадњи са ММФ-ом, распише референдум о приступању Србије ЕУ и ослободи медије за расправу о националним и државним проблемима.

Скуп је одржан у организацији ДСС -а, Српског покрета Двери и истакнутих српских интелектуалаца. Поред њихових представника – Санде Рашковић Ивић, Бошка Обрадовића и Ђорђа Вукадиновића – говорио је др Предраг Петровић у име струке (електроинжењера Србије), а први говорник испред Патриотског блока био је председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин.

Протест је почео химном Србије, а више стотина окупљених носило је заставе државе Србије, заставе ДСС, Двери и Покрета за Србију, а вијориле су се и византијска застава и застава коју је српска војска носила у Косовској бици.

Виђени су и транспаренти са порукама на српском и енглеском: „Нећемо бити робови“ и „Телеком Србија не сме бити продат“.

Говори су били прекидани звиждуцима намењеним власти, а једино што се овај пут скандирало било је – „Уа, Вучићу педеру“.

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић оценила је да је продаја Телекома економски, безбедносно и национално неоправдана.

„То предузеће запошљава сто хиљада људи који могу остати без посла, обједињује српски национални простор јер послује у Србији, Републици Српској и Црној Гори. А губитак Телекома би посебно угрозио државну безбедност, пошто то предузеће омогућава специјалну комуникацију војске и полиције“, указала је Рашковић Ивић.

НА ПРОТЕСТУ ЗАСТАВЕ СРБИЈЕ, ДСС, ДВЕРИ, ПОКРЕТА ЗА СРБИЈУ, ЧАК И ВИЗАНТИЈСКА И СРПСКА СА КОСОВА 1389.
НА ПРОТЕСТУ ЗАСТАВЕ СРБИЈЕ, ДСС, ДВЕРИ, ПОКРЕТА ЗА СРБИЈУ, ЧАК И ВИЗАНТИЈСКА И СРПСКА СА КОСОВА 1389.

Председница ДСС је – као психијатар и психотерапеут – поставила „дијагнозу“ актуелној власти називајући је издајничком и објаснила да се та издаја огледа у везивању за Европску унију и ММФ „а то је смрт Србије“.

„Зато тражимо раскид аранжмана са ММФ, како би влада могла самостално да одлучује о висини плата и пензија, цени струје и другим животним питањима“, рекла је Рашковић Ивић.

Рашковић Ивић је истакла да је „ово и протест против издаје Косова и Метохије, распродаје ораница, електропривреде земље, извора воде“.

Данашњи протест је почетак једног новог народног социјално-економског покрета који ће се борити за слободу и правду у Србији. Одбранићемо част и слободу Србије да наша деца не би била кметови у сопственој земљи, истакла је Ивић.

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је да је протест камен темељац за окупљање опозиције која ће бити алтернатива власти у Србији.

Он је нагласио да домаћи економски интерес коначно треба да дође у прави план, а да је Телеком „Косово српске економије“. Он је поновио да је СНС највећа превара у новијој политичкој историји Србије.

„Кривичну пријаву коју су они подносили против Цветковића, ми ћемо поднети против њих“, казао је Обрадовић и указао да је српска опозиција и даље у медијском мраку.

Председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин упитао је да ли је продаја Телекома заправо план америчких хеџ фондова, да поред војне, финансијске и медијске контроле, успоставе и пуну контролу над српским телекомуникацијама.

Кршљанин је указао да Вучића и његову власт не подржавају три четвртине Србије. „Али, њега није брига ни ако га 90 одсто не би подржавало, све док тих 90 одсто не би изашло на изборе“ .

„Циљ нас који градимо овај патриотски, социјално-економски покрет мора бити да оду корумпиране слуге ЕУ, да се оконча диктат NATO пакта и ММФ и да Србијом управљају они који ће да служе свом народу, а не Тонију Блеру“, рекао је Кршљанин и указао да је овај део Европе колевка европске културе и да ће ЕУ, која је сада у агонији, морати да се тој колевци врати.

Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић, који је иступао и у име Иницијативе „Телеком је наш“ , новинарима је пре почетка скупа указао да ово није страначки протест, већ надстраначки скуп мотивисан жељом да се заустави „погубна акција распродаје природних ресурса Србије“.

Упозорио је да је продаја предузећа у Србији одавно почела, али да је сада „на ред дошла последња породична сребрнина“ која би иначе могла да послужи као база за економски опоравак земље и повратак економске суверености.

Вукадиновић је навео да само обједињена борба свих угрожених категорија народа може довести до преокрета политике и да ово није протест против једне особе, него против погубне политике и свакога ко ту политику заступа и води.

У име струке је говорио научни саветник и редовни члан Академије инжењерских наука Србије др Предраг Петровић, који је указао на чињеницу да је Телеком једно од најпрофитабилнијих предузећа у Србији, са профитом од милијарду евра годишње, да је регионални лидер и највећи регионални инвеститор. Његова продаја значи нови буџетски дефицит и ново смањење плата и пензија, повећање спољнотрговинског дефицита земље, удар на националну безбедност, као и на научно-образовни рад.

Ово је претпоследњи корак до коначног уништења Србије, закључио је Петровић и позвао све да се придруже петицији против продаје Телекома.

Протест је протекао мирно, уз невелико полицијско обезбеђење и обезбеђење организатора.

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

 

.