КРШЉАНИН ЗА „ПОЛИТИКУ“: ДАЧИЋ ЈЕ УВРЕДИО СРБИЈУ

КРШЉАНИН ЗА „ПОЛИТИКУ“: ДАЧИЋ ЈЕ УВРЕДИО СРБИЈУ

PODELI

„СПС Слободана Милошевића је потребна Србији, данас можда више него икад, а СПС Ивице Дачића је потребна само Вашингтону, Бриселу, Лондону и сопственој паразитској врхушки“, поручила су 24 Милошевићева саборца у отвореном писму, објављеном у недељнику „Печат“. Међу потписницима су и проф. др Ратко Марковић и Владимир Кршљанин, наводи данашња „Политика“.

Поводом Дачићеве изјаве „Нека иде са Милошевићем ко хоће“ у интервјуу „Политици“, Владимир Кршљанин, председник Покрета за Србију и некадашњи члан Извршног одбора Главног одбора СПС-а, каже да је та изјава непримерена, не толико по Слободана Милошевића, јер њега садашњи лидер СПС-а не може да увреди нити да уздрма његов историјски значај, већ је увредљива по Србију: „Његове речи су и упозорење да би требало да се замислимо над нашом историјом, јер нам ставови попут Дачићевог намећу да прихватимо тумачење наших агресора“, каже Кршљанин.

Владимир Кршљанин каже, да је из угла данашње политике, Ивица Дачић успешан политичар јер се годинама одржава на власти, иако се смањује број гласова које партија добија. Упркос томе, Дачић се ни у једном сегменту не може поредити са Милошевићем.

„Раније је то била партија која је у први план увек стављала општи интерес, а не страначки, и то ју је одликовало у односу на друге партије, а данас је страначки интерес у првом плану. Поред тога, социјалисти су протеклих година прихватили антисоцијалну политику коју спроводе владе у којима учествују“, наглашава Кршљанин.

(Из чланка Дејана Спаловића, „Политика“, 27.04.2015)

Politika-27042015