РЕФЕРЕНДУМ – КОРАК КА СЛОБОДИ

РЕФЕРЕНДУМ – КОРАК КА СЛОБОДИ

PODELI

srbija-za-srpsku-1Говор Владимира Кршљанина на скупу „Србија за Српску“, који су организовали „Образ“ и „Наши“ на Тргу Републике у Београду 24. септембра 2016.

 

Наше српско враћање у живот сутра ће бити обележено са два важна догађаја.

За наше је политичко и национално здравље најважнији – сутрашњи референдум у Републици Српској.

Али, да не заборавимо такође, да ће сутра у Бару, бити освећен велики храм Светог Јована Владимира. Један велики духовни догађај за наш народ, али догађај који такође окупља разбијене делове српства.

Пре 10 година, учињен је један велики ударац, један од последњих великих удараца на српство је био те године. Шта се тад све дешавало? У Хагу је убијен Слободан Милошевић. Укинута је Војска Републике Српске. И Црну Гору су раздвојили од Србије.

srbija-za-srpsku-3Дакле, западни агресори, они које оличавају „НАТО пакт“ и „Бил Клинтон“, покушали су да дефинитивно разбију и убију историјску Србију.

Ми смо Покрет за Србију – не за ову „Србијицу“ садашњу, него за ону историјску Србију за коју су милиони наших предака положили своје животе, и у коју су уградили своје животе.

Због њих, ми немамо право, ни да уситњавамо своју територију, нити да икоме предајемо своју слободу, нити било ко, ко је на челу Србије, или њених државних институција, сме Србију да понижава на овај начин као што је то у сусрету са Клинтоном Александар Вучић урадио пре неколико дана.

Дакле, те 2006. године, када је српски народ, који је 10 година одолевао притиску удруженог Запада, усмереног на Русију и православље, издржао те ударце, изгледало је да је остао без главе.

Међутим, ми већ неколико година нешто осећамо, али не само ми, осећа и Русија одлично. И то је показала пре неки дан посета Милорада Додика Москви и његов састанак са Владимиром Путином. Осећамо да је Србија жива, само јој глава није у Београду, него је у Бањалуци.

srbija-za-srpsku-2И зато је сутрашњи референдум – референдум свих нас! Референдум у коме ће српски народ (а у повлашћеном су положају наша браћа у Републици Српској – и хвала Богу, заслужили су – највише су се борили и највише изборили), рећи своју реч.

Сви смо ми једно, па ће наша браћа сутра у име свих нас показати да је српски народ жив! Показаће целом свету! И то уз подршку братске Русије!

Дакле, на нама је да свечано дочекамо тај дан! Да им вечерас дамо подршку! И да храбро корачамо у будућност! Као слободна Србија, као уједињена Србија и као Србија у савезу са братском православном Русијом!

А са осталима – можемо да сарађујемо уколико се буду понашали коректно и цивилизовано, а то до сада нисмо приметили.

Дакле, браћо и сестре, живела Република Српска! Живео референдум! Живео велики корак читаве Србије према слободи, који ћемо направити сутра, ако Бог да! Живели!