„ЕВРОИНТЕГРАЦИЈАМА“ ПРОТИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

„ЕВРОИНТЕГРАЦИЈАМА“ ПРОТИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

PODELI

Покрет за Србију осуђује прокламовани резултат посете председника Народне Скупштине Републике Србије Маје Гојковић Сарајеву: договор о потписивању „Споразума о сарадњи у евроинтеграцијама“ између Републике Србије и Босне и Херцеговине.

Овакви важни спољнополитички потези и одлуке се не могу доносити у периоду „техничке владе“. Без обзира на независност законодавне власти, по Уставу Србије, спољну политику води Влада, које још нема.

СНС је у тешкој заблуди ако мисли да јој је народ дао мандат да Србију уводи у ЕУ по сваку цену. СНС још мање има мандат да према Републици Српској спроводи интересе и диктат српских евроатлантских непријатеља. А управо су, већ годинама, баш „евроинтеграције“ основна полуга притиска за укидање државности Републике Српске, кроз кршење или ревизију Дејтонског споразума, јер наводно, једино „функционална“, односно унитарна БиХ, може бити „припуштена“ у ЕУ.

Ова посета је штетна по Србију и српски народ и по времену, и по садржају, и по саговорницима (Бакир Изетбеговић, Денис Звиздић, Сафет Софтић, Младен Босић).

Развој добросуседских односа са БиХ је пожељан, али њихово стављање у оквир „евроинтеграција“ је опасна замена теза, уперена не само против Републике Српске и Републике Србије, већ и против свих народа Балкана, што су јасно показале 1990-е године и тадашње, а до сада непромењено, држање ЕУ и НАТО.

25. јула 2016.
ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ