ПРЕМИНУО ЈЕВГЕНИЈ ПРИМАКОВ, САУЧЕШЋЕ ВЛАДИМИРА КРШЉАНИНА

ПРЕМИНУО ЈЕВГЕНИЈ ПРИМАКОВ, САУЧЕШЋЕ ВЛАДИМИРА КРШЉАНИНА

PODELI

primakov-sloba

У Москви је јутрос у 86. години преминуо Јевгениј Примаков, бивши председник Владе, академик и једна од најзначајнијих личности савремене Русије. Тим поводом, Владимир Кршљанин, председник Покрета за Србију и секретар Међународног комитета „Слободан Милошевић“ упутио је телеграм саучешћа председнику Руске Федерације Владимиру Путину, породици и пријатељима Јевгенија Примакова.

У телеграму се истиче огроман допринос који је Примаков дао учвршћењу државности и привреде, хармонизацији друштва, јачању међународне позиције и укупном јачању и консолидацији Русије у најтежим временима.

Српски патриоти никада неће заборавити дубоко разумевање и пријатељску спремност да помогне, које је Јевгениј Максимович исказивао у свим сусретима са пријатељима из Србије, и у време разбијања Југославије, и у време агресије НАТО, и у време хашких прогона, и у сложеним послератним временима, независно од тога да ли се у том тренутку налазио на највишим државним функцијама или не. Сматрам за срећу што сам имао прилику да га упознам и од њега нешто научим – каже се у телеграму Владимира Кршљанина.

Факсимил писма