Народни покрет Србије представио програм

Народни покрет Србије представио програм

PODELI

БЕОГРАД, 22. новембра 2007. (Танјуг – Комплетна вест)

Новоформирано удружење грађана Народни покрет Србије има за циљ ангажовање свих оних који су незадовољни ситуацијом у земљи, како би их охрабрило на позитивну акцију, рекли су данас оснивачи тог покрета.

Покрет није политичка партија, ни по карактеру ни по начину организовања, већ удружење грађана које ће радити на окупљању и ангажовању патриота, организација и локалних покрета, како би их охрабрило на позитивну акцију да се ситуација у земљи промени на боље, рекао је председавајући Народног покрета Србије Владимир Кршљанин.

Он је на конференцији за новинаре у Међународном прес центру Танјуга казао да ће се том покрету, чија је регистрација у току, придружити двадесетак „независних челника општина у Србији“, као и неколико десетина локалних покрета.

Владимир Кршљанин, некадашњи функционер Социјалистичке партије Србије, истакао је да ће се тај покрет залагати за јаку државу са снажном народном самоуправом, за национално и социјално оријентисану тржишну привреду, за савезништво с Русијом и другим слободним земљама“ и за афирмисање српске духовности и стваралаштва.

„Једино таква Србија ће моћи да одбрани своју територију, уједини свој народ и заштити своје грађане, да буде поштована и да се развије на добробит свих“, наводи се у програму Народног Покрета Србије.

.

.

Преузмите Аудио запис у МП3 формату величине 10,6мб

Преузмите Видео запис у WMV формату величине 17,7мб

Стенограм