Tрибина „Како је жута хорда продала Космет“

Tрибина „Како је жута хорда продала Космет“

PODELI

У београдском клубу Самаркад у четвртак 22. септембра 2011. је одржана трибина „Како је жута хорда продала Космет.Шта је следеће?“ на којој су учествовали представници Народног покрета Србије, Српског народног покрета Наши и Удружења „Српски слободари“. Трибина је почела читањем заједничког саопштења Свесрпског националног већа „Срби на окупу“ и Српског националног већа Косова и Метохије под насловом „Косово и Метохија су под окупацијом.

Чалан Управног одбора СНП Наши Игор Маринковић говорио је о ситуацији на барикадама на северу Космета и о срамној улози режима Бориса Тадића у слабљењу отпора Срба према Приштини.
– Демократска странка од доласка на власт чини све како би Косово и Метохија престали да буду део Србије. Нису инсистирали на повратку српске војске и полиције на Космет у складу са резолуцијом 1244, прихватили су окупациону мисију Еулекс, прихватили су косовска документа и регистрације, царински печат итд. Међутим, најсрамније потезе режим вуче управо данас када се Срби на барикадама боре против успостављања царине према Србији. Уместо да помогну њихов отпор Тадић им је увео санкције не дозвољавајући цистернама са горивом да из Рашке оду за Лепосавић, Звечан, Косовску Митровицу и Зубин Поток. Тадићева полиција спречава људе из централне Србији да уђу у покрајину како би помогли сународницима на барикадама. Режим чини све да ослаби Србе на северу покрајинте како би могао да стави тачку на продају Косова – рекао је Маринковић.

Члан председништва Народног покрета Србије Оливер Вуловић да је ДС почела да продаје Космет и пре него што је дошла на власт.
– Жута хорда је почела да продаје Космет док је још била у опозиционим клупама, када је инсистирала на томе да је косметски проблем демократско питање а не једно од фундаменталних питања из лепезе нерешених питања у интересу опстанка српске државе и народа.Такав став су наставили, на жалост овог народа и државе, да политички остварују и након превратничког преузимања власти на којој опстају већ 11 година. Њихово продавање Космета је вишедимензионално : територијално , економско и духовно. Територијално у смислу њиховог непрестаног свесног и радог попуштања англосаксонским ултиматумима на штету наших територијалних интереса, економско у смислу агресивног осиромашивања обичног човека који у таквој ситуацији не налази времена за размишљање о статусу свог народа и државе већ само о голом преживљавању и духовно у смислу покушаја изазивања расцепа у СПЦ као једног од најјачег чувара наших вековних права на Космет. Жута хорда и даље спочитава овом народу да није приметио „пад берлинског зида“ а вешто скрива од народа да је уништен Међународни правни поредак успостављен после Другого светског рата и још увек му продају илузије о спасу који се налази у оквиру ОУН које су легализовале агресивне и колонизаторске ратове НАТО пакта против СРЈ, Ирака, Авганистана и Либије. Ова влада насупрот здравом разуму овом народу као пријатеље намеће наше непријатеље, ЕУ – рекао је Вуловић.

Председник Удружења „Српски слободари“ др. Бранко Тркља рекао је да ће после продаје Космета на ред доћи Војводина и Рашка област.
– Oрганизација жута хорда (Демократска странка) и њена казнена експедиција која Србијом Владају већ 11 година, жута хорда је умешана у све издаје, у све пљачке, у све тајне договоре, у све преваре и лажи, у сво блато са којим власт може да се упрља, жута хорда је баш таквим чињењем и нечињењем оног што је потребно, осудила и казнила народ који јој је дао власт, обманут медијским лажима и страном политичком и економском подршком хорди пљачкаша и отимача, та организација је српски народ и матичну му државу довела у најгори положај на тлу Европе – објаснио је Тркља.

http://nasisrbija.org/?p=2182