ЗА СЛОБОДНУ СРБИЈУ!

ЗА СЛОБОДНУ СРБИЈУ!

PODELI

Београд, 20. децембра 2007. г.

ЗА СЛОБОДНУ СРБИЈУ!
Подршка Николићу

Закључци проширене седнице Председништва НПС, одржане у Београду 18. и 20. децембра 2007. године.

Народни покрет Србије истиче да је Србија на прекретници. Први месеци 2008. г. ће одлучити – или ће Србија повратити своју самосталност и достојанство или ће остати роб пропалог, преживелог и по себе фаталног евроатлантског концепта.

Tomislav Nikolic za predsednika Srbije, izbori 2008

Зато Народни покрет Србије позива у своје редове све часне људе, и оне који су згађени политиком каква се последњих година водила у Србији, да бисмо ангажовањем данас показали све квалитете које Србија има и створили темеље за опстанак нације и будућност наше деце.

Савезништво са Русијом није само гаранција очувања територијалне целовитости Србије – то је пре свега пут ка стабилном развоју земље и решавању нагомиланих економских и социјалних проблема са геноцидним последицама у које нас је увела англоамеричка евроатлантска политика – кроз пријатељску сарадњу и свестрано зближавање са земљом која је постала водећа развојна, економска, финансијска, духовна и војна сила савременог света.

Србија ће показати да је суверена демократија тек када контролори из НАТО земаља напусте њене војне и безбедносне и уопште све државне и економске структуре и институције. И када сва места у власти попуне најбољи представници народа, који ће самостално водити државну, економску и социјалну политику.

Не желимо подређену улогу Србије међу онима који и данас чине све да разоре њену одбрану, економију, духовност и територијални интегритет. Желимо слободну Србију која ће равноправно сарађивати са другим слободним земљама. Србији не треба „партнерство“ са агресорима, већ савезништво са пријатељима!

Народни покрет Србије је покрет демократског националног и социјалног буђења и окупљања у коме сваки поједниачни и колективни члан чува своју самосталност и интегритет.

Председнички избори у Србији расписани су по сценарију и календару оних који припремају бесправно проглашење и признање отцепљења Косова и Метохије. Ипак, ти избори могу на најбржи и најбезболнији начин довести до позитивних промена у Србији, ако патриотске снаге наступе уједињено и ако убедљиво прикажу позитивне последице промене спољног и унутрашњег курса Србије.

Полазећи од таквог закључка, Народни покрет Србије даје подршку председничком кандидату Српске радикалне Странке Томиславу Николићу, изражава одлучност да допринесе остваривању позитивних промена у Србији и охрабрује све своје чланове и организације да допринесу успеху предизборне кампање.

ПРЕДСЕДНИШТВО НПС