Владимир Кршљанин у Киргистану

Владимир Кршљанин у Киргистану

PODELI
Владимир Кршљанин
Председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин боравио је 11-17. септембра 2011. у посети Републици Киргистан, ради учешћа на међународној конференцији „Постсовјетски простор – перспективе међународне социјално-економске сарадње и партнерства“. Конференцију су организовали Руски државни трговинско-економски универзитет и Киргистански економски универзитет, а на њој је учествовало око 50 научних и јавних радника из Русије, земаља ЗНД и Србије, као и представник Евроазијске економске заједнице.

На пленарном заседању конференције, а у оквиру теме о безбедносним аспектима савремених међународних процеса, Владимир Кршљанин је имао запажено излагање „ДЕЦЕНИЈА СРАМОТЕ И ЗЛОЧИНА – ВРХУНАЦ МОРАЛНЕ ДИХОТОМИЈЕ САВРЕМЕНОГ СВЕТА“.

Током боравка у главном граду Киргистана Бишкеку, Владимир Кршљанин је имао сусрете и разговоре са Сергејем Бабурином, председником Руског општенародног савеза, Акилбеком Жапаровим, председником Комитета за буџет и финансије Жогорку Кенеша (Парламента Киргистана) и председничким кандидатом, Канибеком Ажекбаровим, високим функционером Евроазијске економске заједнице и бројним другим личностима. У свим сусретима је испољена искрена спремност за развој сарадње на свим пољима.

Учесници конференције у Бишкеку