СРПСКА ЛИСТА – ИЗЈАВА

СРПСКА ЛИСТА – ИЗЈАВА

PODELI

СРПСКА ЛИСТА – ИЗЈАВА

Емило Лабудовић, предсједник Народне социјалистичке странке

Подгорица, 20. август 2008.

Актуелно руководство Црне Горе почело је свој политички пут на данашњи дан, прије двадесет година. Српски талас, рођен на националној емоцији због неправде над косовско – метохијским Србима, резултирао је, између осталог, и смјеном власти у Црној Гори. Народ је вјеровао да је добио патриотску политичку елиту, свјесну историјског тренутка и одговорности према прецима и потомцима. И заиста, док је то било политички и пословно профитабилно, данашњи врх Демократске партије социјалиста држао се српске идеје и јаче србовао од било које политичке структуре у Србији.

Након партијског пуча у ДПС-у, када је по налогу са стране, смијењен Момир Булатовић, лидери Нове Црне Горе промијенили су идеологију, увјерења и идентитет. Нажалост, стравична последица њихове политике јесте и промјена иденитета државе Црне Горе. Од некада часне политичке организације, свенародног покрета, Демократска партија социјалиста је изневјерила тековине АБ револуције и промијенила бирачку базу, задржавши политичко име. Више су лидери ДПС-а промијенили идеологија за претходних 20 година, него што обичан и цивилизован грађанин промијени чарапа у дужем временском периоду.

Народна социјалистичка странка и Српска листа и даље вјерују да је 20. август 1988. године значајан датум у историји Црне Горе и цијелог српског народа. Тога дана је традиционална Црна Гора почела своје буђење и данас је незабилазни фактор на политичкој и општој друштвеној сцени новоуспостављене приватне државе. На народној енергији и одавно препознатљивим историјским принципима, који су обиљежили и АБ револуцију, наставићемо да се боримо за национална и грађанска права сваког честитог човјека који је антирежимски оријентисан и чува српску националну свијест.

За нас су Косово и Метохија и даље Србија и нећемо се одрећи свега онога што је био циљ наше борбе још 1988. године. Они који су се одрекли народа и издали Косово и Метохију, на чијој су слави и општесрпском значају и дошли на власт, увијек ће носити жиг политичких и националних конвертита који су изманипулисали и брутално искористили сваку идеју за коју су се, наводно, залагали. Ако наредних дана признају лажну државу на територији Србије, вјероватно ће се уживо присјетити многих порука од прије 20 година.