ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПАТРИОТСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПАТРИОТСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

PODELI

На Тргу Републике у Београду 17.03. 2012. године одржан је народни протест под називом СТОП ИЗДАЈИ И ЗЛОЧИНИМА. Протест поводом осме годишњице рушилачких нереда и погрома преосталог српског становништва са Косова и Метохије од стране шиптарских зулумћара и башибозука, организовале су патриотске организације: Покрет за Србију, СНП Наши, ОБРАЗ, Српски слободари, Заветници и Сложни.

Скуп је, пред неколико стотина присутних грађана, отворио Василије Гаљак из Косовске Митровице, који је рекао да су Срби на КиМ одлучни да се одупру свим притисцима, ма одакле они долазили и да ће и надаље  остати на својим огњиштима и поред гробова својих предака. Гаљак је истакао да је српски народ на КиМ,  у овим одсудним данима, разочаран изостанком подршке београдског режима.

Дамњан Кнежевић из организације Сложни заокупио је пажњу присутних речима: “Тужно је што смо доживели да је у 21 веку срамота бити Србин. Малтретирају нас зато што бранимо своје. Ми нисмо заборавили ко смо, шта смо и одакле су нам корени. У нашој отаџбини нас хапсе зато што желимо јединствену државу“.

Оснивач сајта и форума Српски националисти Ненад Вукићевић је рекао: “Веома је важно да коначно установимо ко су нам пријатељи, а ко непријатељи. Било каква тежња да се придружимо својим џелатима је самоубилачка. Јер, њима је у интересу да у оцепе Косово и Метохију, и да Србија у ствари и не постоји. Садашњи властодршци  у Београду им у томе немилице помажу, уништавајући државу  морално и духовно“.

 

Председник извршног одбора Покрета за Србију, пуковник у пензији Љубинко Ђурковић, у надахнутом говору, нагласио је “да  нам  земље Европске Уније и САД данас цепају и силом отимају део државе. Пред очима десетина хиљада војника, углавном западних земаља, затиру се српски средњовековни сакрални објекти и гробља, тргује се органима отетих Срба и учвршћују институције самопроглашене “државе Косово“. И што је најгоре, актуелна српска власт им помаже у томе“. Поклањајући се сенима страдалника на КиМ, тај осведочени јунак са Кошара и Ђеравице,  изразио је уверење да ће српски народ и државу сачувати саборно јединство, јер западне силе немају оружје против српске слоге.

Након митинга учесници су се преко Теразија и Трга Славија, упутили према Храму Светог Саве на молебан за страдалнике на КиМ  .

Скуп и протестна шетња протекли су достојанствено и без инцидената.