НАША ЛИБИЈА

НАША ЛИБИЈА

PODELI

Империја нема пријатеље ни савезнике – само будуће жртве!

Покрет за Србију најоштрије осуђује НАТО агресију на Либију.

Чињеница да је Савет безбедности УН одобрио било чију војну акцију „ради заштите цивила у Либији“ (чудних ли цивила са пушкама, тенковима и борбеним авионима!) нема правну тежину јер је резолуција таквог садржаја у супротности са Повељом УН, а према Повељи УН, одлуке донете кршењем Повеље никога не обавезују. Нити Савет безбедности има право да се меша у унутрашње послове својих чланица, нити је разлог НАТО агресије заштита цивила. Разлог агресије је пљачка – жеља да се продужи и повећа степен англоамеричког владања либијском нафтом у тренутку када истичу 40-годишње концесије. Терен за агресију припреман је запљускивањем света сплачинама из англоамеричке фабрике медијских лажи.

У исто време, у малом, али ништа мање нафтом богатом Бахреину, у коме се налази највећа америчка војна база у Персијском заливу, интервенционистичке трупе Саудијске Арабије и других англоамеричких сателита спасавају заостали краљевски режим и врше покољ над голоруким демонстрантима. О томе Савет безбедности уопште и не расправља!

Корпоративистичка империја под маском демократије, која бомбардује, убија и осваја и којој се на жртву приносе мали народи да се не би сувише разгоропадила… Ово је једна од познатих дефиниција фашизма.

Срби ову врсту фашизма и агресије лако препознају. Срби Либију доживљавају као своју, јер су нам и народ Либије и његово руководство и његов вођа Моамер Ел Гадафи доказали пријатељство и подршку у за нас најтежим временима.

Покрет за Србију изражава потпуну солидарност са народом Либије и позива грађане да учешћем у свим формама протеста допринесу да агресија буде одмах заустављена!

PODELI
Prethodni tekstПрограм
Sledeći tekstНАШ ПУТИН