ЗАХВАЛНОСТ РУСИЈИ У БЕОГРАДУ И ШИРОМ СВЕТА

ЗАХВАЛНОСТ РУСИЈИ У БЕОГРАДУ И ШИРОМ СВЕТА

PODELI

zahvalnost-rusiji-2

Данас је у испред амбасаде Руске Федерације у Београду организацији сиријских студената у Београду, одржан

СКУП ЗАХВАЛНОСТИ РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ ЗБОГ ПОДРШКЕ СИРИЈСКОЈ АРАПСКОЈ РЕПУБЛИЦИ.

Сличне акције у организацији грађана Сирије одржане су данас истовремено и у Немачкој, Румунији, Словачкој, Белорусији, Ирану, Либану и Индији.

На скупу у Београду, на којем су учествовали и председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин, више чланова руководства и неколико десетина чланова Покрета за Србију и других родољубивих организација, интониране су химне Сирије и Русије, а говоре су на српском и арапском одржали млади Сиријци.

„Окупили смо се да изразимо подршку Русији у борби против тероризма. Не можемо бити задовољни политиком САД и ЕУ на Блиском Истоку, јер они, делујући у свом себичном интересу, вероватно ради доступа нафти и гасу, руше читав регион“ – нагласио је лидер сиријских студената Ламак Кудер.

Владимир Кршљанин је пренео сиријским организацијама и грађанима у Београду изразе безрезервне подршке Покрета за Србију праведној борби сиријског руководства и народа и истакао да је општи став грађана Србије да руско ангажовање ствара позитивну перспективу и народима Блиског Истока и народима Балкана који су суочени са истом врстом бруталне и разорне политике Запада.

zahvalnost-rusiji-1

zahvalnost-rusiji-3