ПОЗДРАВИМО ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ, ОДАЈМО ПОШТУ ХЕРОЈИМА!

ПОЗДРАВИМО ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ, ОДАЈМО ПОШТУ ХЕРОЈИМА!

PODELI

nalepnica

српском народу и грађанима Србије

– проглас –

Браћо и сестре,

20. октобра, на дан 65. годишњице ослобођења Београда од нацистичке окупације, у званичну и пријатељску посету Србији долази Председник Руске Федерације Дмитриј Медведев.

Будимо тога дана на београдским улицама, окупимо се пред гробљем Ослободилаца Београда, искажимо свим срцем братска осећања према руском народу, изразимо највишу почаст Председнику братске Русије и одајмо најдубљу пошту херојима који су дали животе за нашу слободу.

Руски и српски борци, православна словенска браћа, један народ, са једном мисијом, заједно су, пред крај Другог светског рата, ослободили Београд и Србију. Руски народ је заувек задужио Европу слободом. Нацизам и фашизам су збрисани са лица земље. За нас је то разлог да се вечно поносимо и да вечно проносимо славу хероја. А за све оне који данас настоје да релативизују наци-фашистичко зло и да сличним методама остварују сличне циљеве, нека то буде лекција: не покушавајте опет – у светом рату збрисаће вас наш благородни гнев! Руси и Срби су непобедиви.

Данашња Русија се ослободила утицаја оних који су хтели да је поделе, покоре, разоре. Поново је постала сила од темељног значаја за светски мир и слободу, за светски развој. И одмах је пружила руку Србији, зауставила отимање Космета, понудила инвестиције, сарадњу – привредну, културну и војну. Та снажна и велика Русија је оличена у председницима Путину и Медведеву. Српски народ жели да прими пружену руку и да братски народи остану у савезу заувек. Оно о чему смо вековима сањали, данас је могуће.

Због свега тога, за нас су 20. октобар 2009. и посета Председника Медведева велики празник. Изађимо сви на улице тог дана, поносни. За све оне који то не разумеју, или би то да спрече, имаћемо тог празничног дана, само подсмех и презир.

За крст часни и слободу златну! Смрт фашизму – слобода народу!

Живело српско-руско јединство! Победа је наша!

Београд, 18. октобра 2009.

НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ

Напомена: окупљање код гробља Ослободилаца Београда око 13 часова, а предвиђано је да церемонија са учешћем Председника Медведева започне у 13:45 часова.

.

plakat

===============================================

Налепницу и плакат поводом 20. октобра и посете

Председника Медведева можете преузети овде:

Фајлови су у векторском PDF формату и могу се увећавати без губитка квалитета.

===============================================