НАРОДНИ САВЕЗ ОБЈАВИО ПОЧЕТАК СВОГ ДЕЛОВАЊА, ОСУДИО ИПАП И ЧЕСТИТАО РУСИЈИ И...

НАРОДНИ САВЕЗ ОБЈАВИО ПОЧЕТАК СВОГ ДЕЛОВАЊА, ОСУДИО ИПАП И ЧЕСТИТАО РУСИЈИ И КРИМУ

PODELI

httpv://youtu.be/ceaqh7vjc8o

На данашњој заједничкој конференцији за штампу у Међународном прес центру УНС-а, Покрет за Србију и Источна алтернатива објавили су склапање политичког савеза, чији су основни циљеви слободна Србија и савез са Русијом; честитали Русији и народу Крима годишњицу прикључења матици; осудили ИПАП (Индивидуални акциони план партнерства) споразум са НАТО, као чин јачања НАТО окупације Србије; позвали на протесте поводом одржавања семинара НАТО Парламентарне скупштине 31. марта – 2. априла у Београду и позвали друге организације и појединце да се прикључе Народном савезу.

Председник Источне алтернативе Драган Тодоровић је упознао јавност са текстом заједничког документа Покрета за Србију и Источне алтернативе, којим су дефинисали циљеве и принципе свог деловања. Текст заједничког документа:

 

НАРОДНИ САВЕЗ ЗА СПАС СРБИЈЕ

На драматичној моралној и политичкој прекретници у свету, у којем се Исток све више уздиже снагом и буди наду, а Запад тоне, производећи ратове, репресију, злочин и лаж, да бисмо опстали, да бисмо повратили све што нам је отето, да бисмо отклонили последице агресије западних сила и НАТО пакта по суверенитет и територијални интегритет наше земље и народа, њену економију, духовност и културу, да бисмо укинули пљачку, друштвену неправду, материјалну и духовну беду и биолошко изумирање народа, да бисмо прекинули погубни „пут у Европску Унију“, пузање и подаништво које онемогућава развој и намеће туђе законе и правила у туђем интересу, да бисмо ослободили Србију и вратили је свом утемељењу и стварним вредностима наше цивилизације, на пут постигнућа наших великих предака, пут достојанства, друштвене и социјалне правде, стваралаштва и човекољубља, на пут духовног и материјалног уздизања, самопоштовања и поштовања од стране  света, позивамо све народне, патриотске снаге и грађане Србије на акционо окупљање како би се у оквиру широког народног фронта, мирним и политичким средствима остварили следећи неодложни и нераздвојни национални циљеви:

narodni-savez-01

СЛОБОДНА СРБИЈА
(суверена, снажна и уједињена држава, са владавином права и моралном политиком, организована тако да обезбеди благостање свих грађана, са развијеном пољопривредном и идустријском производњом, стварном демократијом и социјалном правдом, снажном одбраном, заштићеном породицом са више деце, отворена и спремна за равноправну сарадњу са свима у свету);

 

САВЕЗ СА РУСИЈОМ
(озваничен Споразумом о савезништву и заједничкој одбрани, утемељен на вековима духовног јединства и заједничке борбе, као основа самосталности Србије и заједничких развојних пројеката, али и као фактор мира, стабилности и сарадње на Балкану, у Европи и свету).

 

Народно и отаџбинско је одувек било изнад политике, а политика мора да служи интересима народа и отаџбине. Опстанак Србије и напредак српског друштва не може бити обезбеђен из иностранства. Имамо историјско и неотуђиво право да бранимо своју слободу, духовни и национални идентитет. Имамо за собом косовски завет.  Српски избор на историјским раскрсницама је одувек био: слобода и правда. Зато борбу морају да предводе наши најбољи синови и кћери.

Са оваквим идејама и циљевима ступамо у савез ради заједничког политичког деловања и зато позивамо патриотске покрете, организације и појединце да нам се придруже.

 

Покрет за Србију                                                    Источна алтернатива

 

Председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин посветио је своје излагање осуди данашње посете Дачића и Гашића Бриселу и отпочињања ИПАП-а Србије са НАТО. Доносимо излагање Владимира Кршљанина у целини:

 

„Србија је 90-их постала у слободном свету симбол одупирања глобалистичкој НАТО агресији.

НАТО нам је: разбио Југославију, извршио агресију, направио огромну ратну штету, извршио ратне злочине, створио Хашки трибунал и шири антисрпску пропаганду, запатио и подржава неофашизам, тероризам, екстремизам и наркомафију, извршио пуч и успоставио окупациону власт, уништио војску, спроводи пљачку наших добара, крши Резолуцију 1244, спонзорише независност КиМ и стварање његове војске, држи на нашој територији војну базу без наше сагласности, као и нуклеарни отпад, а има и своје официре у свим најосетљивијим структурама наше државе.

Иркиња Мери Волш и француски пуковник Жак Огар сведоче у својим књигама да су НАТО трупе, а посебно британске и америчке, по доласку на Косово и Метохију, директно учествовале не само у протеривању, него и у убијању Срба. Слично се десило и 17. марта 2004.

Број људских живота изгубљених за време окупације, од 2000. до данас, износи 473.000

Видели смо пад неисправног хеликоптера и прошле године поплаве у Обреновцу, у којем је пре НАТО окупације постојао инжењеријски пук, – и за то је одоворан НАТО.

Гашић је прекјуче са Кирбијем разматрао „нови предлог помоћи и подршке Владе САД када је у питању решавање вишкова наоружања и војне опреме, што је препознато као безбедносни проблем читавог региона.“

Овог поподнева у Бриселу, „министри Дачић и Гашић имаће билатерални сусрет са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом и учествоваће на састанку Северно-атлантског савета. Током посете седишту НАТО-а, биће речи о даљем унапређењу партнерских односа и јачању политичког дијалога, у контексту недавно усвојеног Индивидуалног акционог плана партнерства (Individual Partnership Action Plan – IPAP) између Републике Србије и НАТО-а.“

ИПАП са НАТО, уведен 2002, досад су склопиле Грузија (2004), Азербејџан (2005), Јерменија (2005), Казахстан (2006), Молдавија (2006), Босна и Херцеговина (јануара 2008), Црна Гора (јуна 2008) и Србија  (15. јануара 2015).

Чланице ЕУ: Шведска, Финска, Ирска, Аустрија, као и неутрална Швајцарска, немају ИПАП, док Кипар није ни у Партнерству за мир. Акциони план за учлањење у НАТО имају Црна Гора, Босна и Херцеговина и Македонија.

ИПАП је списак унилатералних обавеза и обећања Србије на 30 страна, без иједне обавезе НАТО! Ту смо се НАТО-у свечано заклели све оно што смо се већ заклели ЕУ, дакле – између НАТО и ЕУ нема разлике. А све на своју штету. Која су главна „обећања“ из ИПАП-а, које као марљиви НАТО службеници, а у наше име, дају Вучић, Дачић и Гашић? То су:

–        „довршетак приватизације“ – тј. предаја свих значајних привредних ресурса у руке западних сила

–       „реформа одбране“ – тј. осигурање да Србија НЕМА војску којом би могла да се брани, не само од НАТО, већ и од било кога у региону

–       „активна и свеобухватна информативна кампања о карактеру, обиму и користима сарадње са НАТО-ом“ која ће бити утемељана и у „стратегији јавног информисања Србије“, која ће са своје стране такође „охрабрити српске академске, истраживачке и научне институције да уђу у процес сарадње са НАТО“.

Ни са моралног, ни са уставноправног, кривичноправног, ни међународноправног становишта, није могућа „сарадња“ суверене Србије са НАТО док се отворена питања не реше. Сваки корак даље у тој „сарадњи“, заправо је даље поништавање државе Србије и јачање окупације. Дакле, рат НАТО против Србије се наставља и наставиће се или до њеног потпуног нестанка, или до њеног ослобођења. А сви они који ту „сарадњу“ у наше име неовлашћено спроводе, врше најтежа кривична дела. То је наша реакција на данашњи догађај у Бриселу.

Од 24 међународне војне вежбе које је ВС планирала за 2015. годину, 22 су са НАТО, а само 2 са Русијом. Садашња власт ће рећи да пре њих није било ни те две. То је тачно, али сувише мало да обмане ни српски народ, ни Русију.

Друга велика увреда је одржавање тзв. Роуз-Рот семинара Парламентарне скупштине НАТО у Београду, 31. марта – 02. априла. Позивамо на отпор присуству НАТО у Србији. Позивамо грађане да достојно одају почаст жртвама НАТО агресије и херојима одбране 24. марта. Позивамо све да изразе свој протест у дане одржавања НАТО парламентарне конференције у Београду, а ми ћемо 31. марта уручити протестна писма Народној скупштини и Министарству одбране Србије, у чијој се згради налази НАТО канцеларија за везу.

Позивам све којима је стало до Србије, све прекаљене борце за слободу и социјалну правду и оне младе који су у овим тешким годинама стасали, посебно позивам левичаре и Милошевићеве социјалисте, али и напредњаке који се нису надали оваквој обмани, да се организују, пруже отпор окупацији и крену у борбу за слободу. Наш Народни савез ће свим таквим борцима, без обзира да ли се учлане или не учлане у њега, бити поуздан ослонац. То вам обећавамо.“

 

На конференцији за штампу говорили су и заменик председника Покрета за Србију адвокат Горан Петронијевић, потпредседник Источне алтернативе др Паја Момчилов, потпредседник Покрета за Србију пуковник Љубинко Ђурковић и један од оснивача Источне атернативе истакнити музички уметник Бранимир Ђокић.

Фото албум:

18.03.2015 Narodni savez