РАЂАЊЕ СЛОБОДНЕ СРБИЈЕ

РАЂАЊЕ СЛОБОДНЕ СРБИЈЕ

PODELI

Процеси у свету и ситуација у Србији захтевају успостављање суверенитета земље као неопходног предуслова за економски развој, решавање огромних социјалних, духовних и моралних проблема, као и за очување мира и територијалног интегритета земље.

Оно што Србија на међународној сцени није имала током 90-их, она сада има – ситуацију у којој пријатељске и духовно блиске земље постају доминантан економски и политички фактор у међународним односима.

У том смислу су се и определили грађани Србије на последњим изборима. Рађање слободне Србије после 12 година њене окупације и пљачке није ствар тренутка – то је процес, тежак и болан, као и свако рађање. За његов успех, као и за одрастање и развој слободне Србије, неопходно је много храбрости и компетентности, неопходно је ангажовање свих којима је добробит своје земље и народа на срцу.

Покрет за Србију позива све родољубиве снаге и појединце да се потпуно ангажују у том процесу. Више нема власти у Србији која би организовала сузбијање и ућуткивање родољубивих снага. Патриотизам престаје да буде предмет прогона и подсмеха. Процес у којем ћемо заједно учествовати треба да елиминише све медијске, финасијске, криминалне и безбедносне механизме који иако обезглављени, још увек постоје, а чији је једини циљ онемогућавање стваралачког патриотизма, вере и добра. Да их елиминише тако да се они више никада не појаве.

Било би погрешно очекивати да само министри и функционери владајућих странака реше све проблеме у друштву и створе свеопшти препород, иако је њихова огромна одговорност, заснована на Уставу и Закону, несумњива. Рађање слободне Србије може бити једино дело свих нас. Будимо активни у том процесу колико год је у нашој моћи.

Већ се јасно види ко у земљи и ко у свету добронамерно реагује на отпочињање тог процеса. Пријатељи нуде подршку, конструктивне идеје и заједничке пројекте, а они други остају заробљеници сопствене нечисте савести, са циљем да Србија остане уцењена и подређена, и да утицај посрнулих центара моћи и појединаца остане доминантан над интересима народа.

Покрет за Србију остаје доследан у залагању за пуни суверенитет Србије, ефективно савезништво са Русијом и другим пријатељским земљама, финансијску и економску самосталност, онемогућавање сваког нарушавања територијалне целовитости земље, посебно оног утемељеног на злочину, као и за пуни духовни и морални препород отаџбине.

Уложићемо све своје духовне, интелектуалне и физичке снаге да допринесемо рађању, одрастању и јачању слободне Србије.

ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ