КРШЉАНИН: СРБИЈИ ТРЕБА ОДГОВОРНА ВЛАДА, ОДМАХ!

КРШЉАНИН: СРБИЈИ ТРЕБА ОДГОВОРНА ВЛАДА, ОДМАХ!

PODELI

podrska-vucicu

Апелујем на све одговорне државне, политичке и друштвене чиниоце у земљи да неодложно омогуће формирање озбиљне и одговорне Владе!

Досадашње деловање владе Александра Вучића је било штетно, а сада је постало опасно по опстанак Србије и животе њених грађана.

Све што садашња Влада чини представља грубу обману, манипулацију и импровизацију, па самим тим и кршење демократије. Курс садашње Владе је супротан интересима Србије и њених грађана. Западне земље су у све већој кризи и све учесталије вуку потезе против интереса Србије, а Влада не престаје да се пред њима понижава и чини уступке. Источне земље увећавају свој економски, политички, војни и морални утицај у свету, конкретно штите интересе Србије на међународној сцени, а Влада не чини ни један реални искорак у продубљавању сарадње са њима. Ако све то одмах не буде промењено, у драматичној динамици развоја односа у свету, Србија се може наћи у веома опасној економској и безбедносној ситуацији. Јасно је да ова Влада нема ни капацитет, ни кредибилитет, па ни легитимитет да спроведе потребне промене, јер су потпуно супротне њеном досадашњем курсу.

Мора се одмах прекинути процес приступања ЕУ, којим се разара привреда и онемогућава развој земље, морају се прекинути Бриселски преговори и поништити сви њихови „резултати“, којима се крши Устав, морају се драстично редуковати претерани односи са НАТО, којима се директно крши прокламована војна неутралност, морају се испунити реалним економским, политичким и војним садржајем савезнички односи са Русијом и земљама БРИКС-а, морају се прекинути и преокренути неолиберални процеси дерегулације, тоталне приватизације и геноцидног нарушавња права радника и пензионера, мора се успоставити економски, финансијски, политички и војни суверенитет земље.

Председник Владе, који је сам констатовао да 90% грађана не подржава његове „реформе“, треба да одмах поднесе оставку. Председник Републике и Српска напредна странка треба да омогуће формирање владе састављене од одговорних личности са провереним патриотским и стручним квалитетима, без обзира на страначку припадност.

Садашњи политички односи системски онемогућавају да до изражаја дођу патриотизам, стручност и креативност народа. Јасно је да то иде у корист само непријатељима Србије.

Зато морамо деловати сви, одмах и пуном снагом. Околности су ванредне и неопходни су храброст и пожртвовање да се нагомилани проблеми Србије реше ефикасно, у оквиру институција и у складу са вољом народа.

Сваки изгубљени дан нам је ненадокнадиво скуп и повећава одговорност свих нас, а поготово оних који су положили заклетву Србији.

keep-calm-and-bring-down-government