ВЛАДИМИР КРШЉАНИН ЗА NEWS FRONT: УСЛОВ НАШЕГ ОПСТАНКА ЈЕ ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ СА...

ВЛАДИМИР КРШЉАНИН ЗА NEWS FRONT: УСЛОВ НАШЕГ ОПСТАНКА ЈЕ ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ СА РУСИЈОМ

PODELI

Владимир Кршљанин, председник Покрета за Србију, је у интервјуу Оксани Сазоновој, уредници српске редакције агенције и портала News Front из Донбаса, говорио о руско-српским односима.

Он је истакао да је једини пут опстанка за Србију јачање економске, политичке и безбедносне сарадње са Русијом.

„Она треба да се уздигне на ниво реалног савезништва“

Говорио је и о односима стратешког патрнерства са Кином.

„Исламска држава“ и разбојничка квази-држава „Косово“

Посебна тема интервјуа била је терористичка претња на Балкану.
Кршљанин је указао на могућност новог таласа миграната са Блиског истока. То је претња која може донети ратни вихор и на Балкан и у Европу, сматра Кршљанин.
Са „Исламском државом“ добили смо покушај да се терористичка организација претвори у неку квази-државу и свима изгледа да је то нешто ново. Међутим, шта друго већ дуго имамо на Косову и Метохији ако не квази-државу сачињену од терориста, ратних злочинаца и криминалаца?

О изборима на Косову и Метохији: још један покушај Запада да појача контролу над Балканом

Владимир Кршљанин је прокоментарисао и ванредне изборе на Косову и Метохији.
Могућност дестабилизације је стално присутна на Балкану, указао је он, уз оцену да ови избори нису створили непосредну претњу.
Ми видимо још један покушај западних сила и НАТО пакта да појачају своју контролу над Балканом. Победу «ратне коалиције» треба гледати у контексту убрзаног пријема Црне Горе у НАТО и најаве још бржег пријема Македоније.
Све то се може оценити као директни притисак на Србију и изазов за њену будућу владу. Понашање западних сила је и даље, по инерцији, антисрпско и антиправославно.
Кршљанин је прокоментарисао и нову политику Доналда Трампа, претеће изјаве Рамуша Харадинаја и друга питања.

Кршљанин о српском искуству са обојеним револуцијама

У посебном делу интервјуа на руском језику, Владимир Кршљанин је говорио о жалосном искуству «обојене револуције» у Србији. Србија је то доживела 5. октобра 2000. Од тада, догађаји са невероватно сличним сценаријем догађали су се у многим земљама света.

«Србија је 10 година пружала отпор свим врстама спољног притиска и санкцијама. Врхунац је била агресија НАТО и то је био једини пут у историји да је целокупна алијанса ратовала против једне земље. Све то је нужно утицало на морал становништва, посебно јер је непрекидно вођен и пропагандни рат, који и даље траје», рекао је Кршљанин.
По његовим речима, «тада су многи људи поверовали, да ако се ослободимо Милошевића, Запад ће нас оставити на миру. Али то је била кобна грешка, чије геноцидне демографске последице и данас осећамо.»
«Већина обманутих учесника петооктобарске обојене револуције врло брзо је схватила да нису срушили Милошевића, већ суверенитет Србије. Али, било је касно.»

Цео интервју на српском можете погледати овде:

Део интервјуа на руском је овде:

Прилози на порталу News Front:
https://srb.news-front.info/2017/06/15/vladimir-krshlanin-jedini-put-opstanka-je-jachane-saradne-sa-rusijom/
https://srb.news-front.info/2017/06/15/vladimir-krshlanin-islamska-drzhava-i-razbojnichka-kvazi-drzhava-kosovo/
https://srb.news-front.info/2017/06/15/vladimir-krshlanin-o-izborima-na-kim-josh-jedan-pokushaj-zapada-da-pojacha-kontrolu-nad-balkanom/
https://news-front.info/2017/06/14/vladimir-krshlyanin-pro-opyt-serbii-v-tsvetnoj-revolyutsii/