Поводом посете Џоа – отворено писмо Бараку и Борису

Поводом посете Џоа – отворено писмо Бараку и Борису

PODELI

Председнику Сједињених Америчких Држава Бараку Хусеину Обами
Председнику Републике Србије Борису Тадићу

Отворено   писмо

Господо Председници,

Српски народ је у 20. веку претрпео тешке последице деструктивне политике империјалне олигархије из Лондона и Вашингтона, оне исте политике нeoлибepaлизмa, која је последњих месеци увела свет у глобалну финансијску и економску кризу.

Жртве ранијих испољавања те крвожедне и грамзиве политике били су и деда садашњег председника САД и стричеви садашњег председника Србије. Јавност то зна и од њих очекује да и из свог породичног искуства извуку поуке. А устави САД и Србије их на то обавезују.

САД и Србија биле су савезници у два светска рата. Међутим, последњих деценија, САД су  постале ударна песница aгpecивнe империјалне политике. Страшне последице тога осетили су многи народи широм света, а посебно српски народ и други народи Балкана, али последњих година последице осећа и амерички народ.

Два најстрашнија симбола те ужасне политике јесу чињенице да су исти муџахедини уз подршку САД сејали терор по Босни и Херцеговини, а затим 11. септембра ударили на Америку, као и да иста албанска нарко-мафија која хероином из Авганистана и кокаином из Колумбије убија америчку, европску и руску децу, представља и данас политичког фаворита САД у српској покрајини Косово и Метохија.

Највеће међународно лицемерје данашњице представља покушај САД да на мету НАТО агресије 1995. и 1999. године и политичког трибунала у Хагу стави Србију и српски народ, који су од такве политике бранили своју самосталност и слободу, али и темељне америчке, европске, хришћанске и општељудске вредности.

Српски народ, неправедно подељен наметнутим ратовима 1990-их има право да обнови своје државно јединство, а подршка Вашингтона, Лондона и НАТО-а правно ништавној “независности Косова” мора бити прекинута.

Док се то не оствари, не може бити нормалних односа САД и Србије.

Пошто нисмо чули за намеру америчке администрације да на овај начин промени свој однос према Србији, посету потпредседника САД Џозефа Бајдена сматрамо неприхватљивом и увредљивом, имајући посебно у виду да је као члан Конгреса САД у прошлости био један од најагилнијих промотера антисрпске политике.

Сматрамо да овим писмом изражавамо став огромне већине наших грађана и осећамо дужност да Вам тај став саопштимо.

Београд, 15. маја 2009. године

Народни покрет Србије
Српска народна одбрана
Конзервативна странка Србије
СНП 1389
Удружење „Наши“
Независна асоцијација студената
Браниоци отаџбине