ДВА ПУТА СРБИЈЕ

ДВА ПУТА СРБИЈЕ

PODELI

порука академика Михајла Марковића, почасног преседника Народног покрета Србије, поводом предстојећих избора

Грађани Србије на предстојећим изборима неће бирати само између појединих личности и партија, већ пре свега између два супротна пута Србије у критичној ситуацији у којој се земља у овом часу налази.

Један је пут предавања на милост и немилост онима који нас већ деценијама садистички кажњавају, блокирају, сатанизују, понижавају, бомбардују и убијају и који се управо спремају да продуже распарчавање наше земље и поробљавање делова нашег народа. То је пут понижења и пропасти. Треба бити малоуман па прихватити тај пут и поверовати у сва вишеструко поновљена лажна обећања европске интеграције, снаге, стабилности и бољег живота.

Други је пут одбране своје земље и своје независности, одбране права да сарађујемо са својим пријатељима, а да се и даље одупиремо својим непријатељима. Једино на том путу можемо обновити нашу привреду, испливати из катастрофалне незапослености и задужености, искоренити корупцију, обезбедити равноправне односе са другим државама.

Да би се у овом одлучном часу кренуло тим путем неопходно је да сви социјалисти, народњаци и истинске демократе и родољуби подрже избор Томислава Николића за председника Републике Србије.

Београд, 14. јануара 2008.

Михајло Марковић