ДЕМОКРАТИЈА ИЛИ КИРБИ?

ДЕМОКРАТИЈА ИЛИ КИРБИ?

PODELI

kirbi-vucicАмбасадор САД Мајкл Кирби већ два дана изјављује: „Рекао сам премијеру да не желим да рушим владу коју води. Нисам заинтересован за то.“

Да ли то значи да један страни амбасадор има право да руши Владу Србије и утиче на њен састав, и да одлука да ли ће то чинити или не то зависи од његове процене, или евентуално од процене његове Владе?

Наравно да он то право нема, али то се у Србији дешава већ 15 година, и то не само без адекватне реакције власти – најоштријег дипломатског протеста, бојкота амбасадора или чак отказивања гостопримства, него и без адекватне реакције политичке јавности.

Покрет за Србију сматра да се овакав снисходљив однос према амбасадору САД и неких других западних држава и организација, мора одмах прекинути, јер наноси директну штету Србији и њеним грађанима.

Позивамо све политичке странке и све грађане Србије да подигну свој глас како би у Србији поново била успостављена и одбрањена демократија.

Једна од великих лажи на којима почива разарање Србије и свега вредног у њој је лаж да се на штетне потезе западних влада не сме никако одговарати и да се према њима мора испољавати снисходљивост и глумити пријатељство.

Ни држава ни народ ни појединац ако су понижени и без достојанства не могу ни у чему напредовати. Сувереност, достојанство и демократија у Србији се морају бранити, у складу са Уставом и међународним правом. Такво понашање Србије имаће, то је доказано на примерима Србренице и УНЕСКА, подршку данас најмоћнијих земаља – нових центара светског равоја: Русије, Кине, Индије, Бразила и многих других.
Покрет за Србију позива на окупљање свих који хоће да окончамо претварање Србије у колонију и који хоће добро ЗА СРБИЈУ!

keep-calm-and-bring-down-government