ЧЕСТИТКА ЏЕРЕМИ КОРБИНУ

ЧЕСТИТКА ЏЕРЕМИ КОРБИНУ

PODELI

Jeremy-Corbyn

Поводом избора Џереми Корбина за лидера Лабуристичке партије Британије, председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин упутио је Корбину честитку следеће садржине:

„У име Покрета за Србију и своје лично име, упућујем Вам најискреније честитке и најбоље жеље поводом Вашег избора за лидера Лабуристичке партије.

Велико је задовољство видети опет, после неколико мрачних деценија, правог социјалисту међу водећим политичарима Европске Уније.

Ваш избор буди наду и доказује да су столећа борбе радног народа широм света постала незаобилазно наслеђе наше цивилизације. Пошто ароганција финансијске олигархије данас прети светском миру и основним људским вредностима, јасно је да нема будућности за човечанство без достигнућа демократског социјализма.

Народ Србије памти Ваше лично политичко поштење и храброст да препознате и јавно се успротивите криминалној и агресивној неолибералној међународној политици САД и НАТО према СР Југославији 1999, иако је тада на власти у Британији била лабуристичка влада.

После ратова у Ираку и Либији који су уследили, као и садашњих у Сирији и Украјини, уз неразумну конфронтацију са Русијом и талас избеглица са Блиског Истока, цела Европа јасно види оно што су прави социјалисти видели све време – да се таква политика мора зауставити! У супротном, и сви европски народи ће постати њене жртве.

Надамо се да ће Лабуристичка партија под Вашим вођством дати значајан допринос заустављању растуће неправде и новог милитаризма, на добробит народа Британије и целе Европе.

Поносан на своју слободарску, антифашистичку и век ипо стару социјалистичку традицију, народ Србије остаје уверен да ће поново градити своју суверену будућност у породици равноправних нација“, каже се у честитки коју је потписао Владимир Кршљанин, председник Покрета за Србију, секретар Међународног комитета „Слободан Милошевић“ и члан Борда Светског савеза слободних мислилаца.

Corbyn-congr