ЗАУСТАВИМО УБИЈАЊЕ СРБА У ХАГУ!

ЗАУСТАВИМО УБИЈАЊЕ СРБА У ХАГУ!

PODELI

Поводом драматичног здравственог стања др Војислава Шешеља и одсуства адекватне реакције власти у Београду и најодговорнијих међународних фактора на криминалну делатност Хашког трибунала, 15. јануара 2014. испред Владе Републике Србије одржан је протест под геслом:

ЗАУСТАВИМО УБИЈАЊЕ СРБА У ХАГУ!

zaustavimo-ubijanje-srba-u-hagu-03

Пред неколико стотина окупљених, говорили су Александар Дражић, Мила Алечковић, Владимир Кршљанин и Рајко Ђурђевић, а затим је Влади уручен следећи текст јавног апела са захтевима:

ПРЕДСЕДНИКУ И ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Канцеларији за везу Међународног кривичног трибунала за бившу Југославију
Амбасадама сталних чланица СБ УН у Београду:
Народне Републике Кине, Руске Федерације, Сједињених Америчких Држава,
Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Републике Француске
Делегацији Европске Уније у Београду

ЗАУСТАВИМО УБИЈАЊЕ СРБА У ХАГУ!

У Хагу, престоници једне од најстаријих чланица Европске Уније, који се незванично сматра и престоницом међународног права, јер се у њему налазе и Међународни суд правде УН и друге међународне правне институције, од 1993. делује установа настала кршењем Повеље УН од стране СБ УН, названа „Међународни кривични трибунал за бившу Југославију“, или незванично, „Хашки трубунал“. Од свог настанка до данас, Хашки трибунал делује искључиво као оруђе одмазде НАТО пакта против српског народа и државе, уз неограничену подршку САД, Европске Уније, свих западних центара моћи и недемократских вахабитских режима на Блиском Истоку. Хашки трибунал делује под пуном контролом западних тајних служби и искључиво у складу са ратном пропагандом НАТО, настојећи да прикрије злочине и улогу западних сила у стварању, обучавању и наоружавању терористичких, фашистичких, паравојних и мафијашких група и формација, у разбијању суверене државе и подстицању грађанског рата, као и злочине против мира, које је извршио сам НАТО пакт, агресијом на Републику Српску и Републику Српску Крајину 1995. и Републику Србију 1999. године. Истовремено, НАТО пакт преко Хашког трибунала настоји да сву кривицу за своје злочине пребаци на своје жртве – Србију и српски народ. Пресуде Хашког трибунала користе се као покриће за подељеност српског народа у више држава, за НАТО окупацију појединих делова српске територије, за отимање Косова и Метохије, као и за бескрајни низ политичких, економских и безбедносних уцена, којима је од стране западних сила изложена српска држава. Од 161 оптужнице, које је трибунал подигао, 70% су против православних Срба. У покушају обезглављивања и покоравања Србије, једино из редова српског народа оптужени су највиши државни, политички и војни руководиоци и једино се православни Срби осуђују на дугогодишње и доживотне робије у поступцима који драстично одступају од општеприхваћених стандарда правосуђа у цивилизованим земљама. Третирани као злочинци, само на основу НАТО пропаганде, једино православни Срби бивају убијани под сумњивим околностима, приликом хапшења, бивају натерани на самоубиство или отерани у смрт психолошком тортуром, дуготрајним притвором и ускраћеним или погрешним лечењем. На овај начин, одузето је већ 18 људских живота оптужених Срба.

httpv://vimeo.com/84597861

После 5 година притвора и тортуре, без окончаног процеса, уз одбијање гаранција за лечење у Москви, које је дала Руска Федерација, ускраћеним и погрешним лечењем у притвору трибунала убијен је 2006. године бивши председник Србије и СР Југославије Слободан Милошевић. Остали Срби, за чију смрт је одговоран Хашки трибунал су: др Милан Бабић, Горан Боровница, Драган Гаговић, генерал Милан Гверо, Здравко Говедарица, Мирослав Дероњић, Славко Докмановић, Симо Дрљача, генерал Ђорђе Ђукић, Јанко Јањић, Никица Јањић, др Милан Ковачевић, Слободан Миљковић, Жељко Ражнатовић Аркан, Влајко Стојиљковић, генерал Момир Талић и Стеван Тодоровић.

zaustavimo-ubijanje-srba-u-hagu-01

Председник Српске радикалне странке и један од најугледнијих српских политичара, др Војислав Шешељ, налази се у притвору Хашког трибунала већ 11 година без првостепене пресуде. Ових дана му је, сложеном хируршком интервенцијом, започето лечење од рака, којег је у притвору задобио. Ово је, без сумње, најциничнији квазисудски поступак икада забележен у људској историји. Др Војислав Шешељ је оптужен из политичких разлога, и био је суочен са лажном политичком оптужницом, више пута мењаном, а коју је трибунал безуспешно покушавао да поткрепи лажним, уцењеним и тајним сведоцима, више пута без објашњења прекидајући поступак. Због свог упорног, храброг и ефектног раскринкавања суштине, метода и свих криминалних манипулација којима се служи трибунал, др Војислав Шешељ је морао да штрајкује глађу готово до смрти, да би сачувао своје елементарно право да се сам брани, а био је изложен изолацији, психолошкој тортури, онемогућавању контаката и сарадње са сарадницима у одбрани и са породицом, лажним оптужбама „за непоштовање суда“ – све у очигледном покушају да буде психолошки сломљен или физички уништен. После одстрањивања очигледно пристрасног судије из поступка, на његово место је, у фази изрицања пресуде, именован нови, што показује да трибунал у остваривању својих политичких задатака, не преза ни од једног облика охолог ругања праву и правди. Поступак трибунала против др Војислава Шешеља мора бити, због безброј грубих нарушавања правосудних норми, одмах обустављен и проглашен незаконитим, а др Војислав Шешељ пуштен на слободу, да сам изабере где и како ће наставити лечење. Једино тако се може зауставити покушај његовог убиства, који је у поодмаклој фази реализације.

Живот је директно угрожен и генералу Ратку Младићу, чије је здравствено стање такво да не би смео бити ни у притвору, ни пред судом.

zaustavimo-ubijanje-srba-u-hagu-02

Одајући признање Руској Федерацији и другим државама, као и бројним правним стручњацима и јавним делатницима и организацијама у Србији и свету, за досада испољен критички став према пракси Хашког трибунала, позивамо носиоце власти у Републици Србији, најзначајније међународне чиниоце и запослене у Хашком трибуналу да испољавајући историјску, моралну и кривичну одговорност, у потпуности промене свој однос према цивилизацијској и правној аномалији званој Хашки трибунал, која наноси огромну штету и међународноправном поретку и животима људи и захтевамо:

–    моментално и безусловно ослобођење др Војислава Шешеља и обустављање поступка који се против њега води;

–    најинтензивније стручно и политичко ангажовање, како би се, кроз Савет безбедности УН и друге међународне и националне механизме, обезбедило ослобођење свих оптужених и осуђених од стране трибунала, као и анулирање свих штетних последица делатности трибунала, како према појединцима, тако и према српској држави и народу.

У Београду, на Светог преподобног Серафима Саровског,
15. јануара 2014. године

Грађани и удружења окупљени на протесту испред Владе Републике Србије,

Српски сабор „Заветници“
Анти-НАТО покрет ЖЕНЕС – Жене савест Србије
Покрет за Србију
Српски национални савјет
Народни покрет „Препород Србије“