ОДРЖАН САБОР ЗА СЛОБОДНУ СРБИЈУ

ОДРЖАН САБОР ЗА СЛОБОДНУ СРБИЈУ

PODELI

sabor-snf-03

У Београду, код Теразијске чесме и испред Уставног суда

Свесрпски народни фронт у формирању, представио се данас јавности први пут, организацијом протеста под називом Сабор за слободну Србију. Оснивачи Народног фронта и представници Срба са Косова и Метохије говорили су данас окупљенима пред Теразијском чесмом, а затим, после протестне шетње, испред Уставног суда.


Свесрпски народни фронт, који тежи да буде нови облик масовне надстраначке организације свих који су спремни да се ангажују на обнови слободе, суверенитета и државности Србије, саопштио је данас поруке и упозорења најопштијег, државотворног карактера јавности, садашњим и будућим властима Србије:
– Србија мора прекинути погубну зависност од НАТО и ЕУ, која се огледа у недопустивом присуству официра непријатељских земаља у свим безбедносним структурама Србије, чије налоге у свим сферама – политичкој, економској, социјалној, па чак и духовној, власти беспоговорно спроводе, наносећи огромну штету грађанима и доводећи тако у питање и сам опстанак Србије. Уместо тога, Србија се мора према епопеји 90-их односити исто као према свом учешћу у Првом и Другом светском рату, очувати ослободилачке тековине и тако обезбедити и свој суверенитет и територијални интегритет и поновно уједињење свих државотворних делова српског народа;
– Недопустива је опасна намера промене Устава Србије, ради признавања независности Косова и Метохије, а по налогу НАТО. Са том опасном намером спроводе се ванредни избори у Србији, уз потпуно одсуство стварних демократских стандарда, и са унапред познатим резултатима. Такође је недопустиво понашање Уставног суда, којим се политички манипулише, и који у недоглед одлаже одлучивање о тзв. „Бриселском споразуму“ и другим чиновима и актима, који директно подривају темеље државе;
– Извођење пуча у Украјини од стране отворено фашистичких снага, уз подршку НАТО и ЕУ, ставља ову земљу на ивицу огромног крвопролића и патњи, попут оних који су се 90-их дешавали на овим просторима. Овакав чин демаскира НАТО и ЕУ пред целим светом, императивно намеће Србији обавезу да се удаљи од ових организација и истовремено говори о њиховој драматичној агонији, јер су кренули у сукоб са Русијом, сукоб у коме ће бити поражени. Догађаји у Украјини стварају огромну нестабилност у Европи, чије се последице неће ни лако ни брзо отклонити. Власти у Србији ће врло брзо добити заповест са Запада да драстично смање сарадњу са Русијом, чиме ће сви снови о „седењу на две столице“ бити распршени. Слободна Србија жели стварно савезништво са Русијом и зато у потпуности подржава Русију по питању Крима и Украјине;
– Слободна Србија још нема свој политички глас, који ће Свесрпски народни фронт интензивним радом настојати да створи.
Ове ставове су у надахнутим говорима данас изнели председник и други утемељивачи Свесрпског народног фронта: Владимир Кршљанин (Покрет за Србију), Мирко Јовић (СНО у Отаџбини, Слободна Србија), Жељко Васиљевић (Покрет ветерана Србије, Удружење ратних војних инвалида Србије свих ратова), Рајко Лежаић (Скупштина и Влада Републике Српске Крајине у прогонству), адвокат Горан Петронијевић и др Предраг Голубовић.
У име завичајних удружења Срба са Косова и Метохије, на скупу је говорио Мирко Вукајловић, председник завичајног удружења Митровчана.
После интонирања химне, Сабор је отворен тако што је Оливера Газикаловић, посланик у Скупштини АП Косово и Метохија, прочитала Сретењску декларацију ове Скупштине, коју су контролисани београдски медији сакрили од јавности, а којој су Свесрпски народни фронт и окупљени на Сабору за слободну Србију дали потпуну подршку.