Дођите на митинг у Београду поводом 10 година од НАТО агресије!

Дођите на митинг у Београду поводом 10 година од НАТО агресије!

PODELI

10godina468x60

24. марта 2009. године навршава се 10 година од почетка злочиначке агресије држава чланица НАТО пакта против Савезне Републике Југославије и Србије.

Бомбардовања НАТО-а била су у 80% случајева усмерена на цивилне објекте, стамбене зграде, предузећа, болнице и школе. Више од 50.000 уранијумских пројектила дугорочно контаминирају животну средину, бомбардовањем хемијских комбината вршено је тровање људи и околине, а касетне бомбе и мине и данас сеју смрт.

НАТО је грубо нарушио своју сопствену Оснивачку повељу, Хелсиншки заршни акт ОЕБС-а и Повељу Уједињених нација. Суверенитет и територијални интегритет гарантовани Повељом Уједињених нација су игнорисани и брутално нападнути бомбама и то против чланице-оснивача Уједињених нација и једне од сила победница из Другог светског рата.

Упркос пропаганди којом је покушао да оправда овај злочиначки рат, НАТО је приликом обележавања своје 50-годишњице, овом агресијом прокламовао намеру да војно интервенише широм света. Пре десет година противници рата су упозоравали да је агресија против Југославије преседан који отвара врата гажењу међународног права. У међувремену ово упозорење се обистинило у агресијама на Ирак и Авганистан и глобалном „рату против терора“.

Планови „Великог Блиског истока“, мешање у унутрашње ствари у Судану, Тибету и на Кавказу, кампање против Зимбабвеа, Венецуеле, Кубе, Сомалије и Либана, а поготову ратне претње Ирану, показују да империјалисти који теже „новом светском поретку“ намеравају да намећу своје глобалне економске и стратешке интересе војним средствима ниподаштавајући Повељу УН – њеним игнорисањем и насиљем.

Агресија НАТО 1999. године била је врхунац претходних година рата НАТО агентура са циљем да се уништи Југославија.

Припремљен је терен за „промену режима“, да би се сломио отпор диктату Светске банке, Међународног монетарног фонда и Пентагона и да би се на власт довеле марионете Западних сила.

Кршењем међународног права започето је распарчавање Србије да би се дугорочно онемогућио сваки отпор.

Помоћу ад-хок трибунала у Хагу, основаног уз кршење Повеље УН, агресори суде жртвама своје агресије. А путем масовних медија врши се испирање мозгова без преседана, са циљем да се у свест јавности заувек угради НАТО интерпретација, односно фалсификат историје.

Демонстрираћемо 24. марта 2009. године у Београду, заједно са патриотским снагама Србије, против ових застрашујућих и недопустивих чињеница.

Нећемо дозволити агресорима да пишу историју!

Шефовима држава одговорних за агресију мора се судити као ратним злочинцима!

Илегални ад-хок трибунал у Хагу мора бити распуштен, а сви његови политички затвореници морају бити ослобођени и адекватно обештећени!

Захтевамо независну истрагу смрти Слободана Милошевића и свих осталих мистериозних смртних случајева у затвору хашког трибунла!

Отцепљење Косова од Србије ништавно је од самог почетка!

НАТО напоље са Балкана!

Својим учешћем на митингу у Београду желимо да искажемо нашу солидарност са жртвама и браниоцима слободе отаџбине, са народом Србије који је од 1991. године био и још увек је мета агресије Запада.

Ремзи КЛАРК, бивши државни тужилац САД, оснивач Међународног акционог центра, добитник Награде УН за људска права за 2008.

Сергеј БАБУРИН, потпредседник 4. Руске Државне Думе

Велко ВЛКАНОВ, председник Бугарског националног савета за мир, почасни председник Бугарског антифашистичког савеза

Клаус ХАРТМАН, потпредседник Светског и председник Немачког савеза слободних мислилаца

Владимир КРШЉАНИН, председник Народног покрета Србије

———————————————————————————

Београд, 22. марта 2009.
САОПШТЕЊЕ ЗА ШТАМПУ

НАРОДНИ МИТИНГ ПОВОДОМ 10 ГОДИНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ
– ЗА СЛОБОДУ И ДОСТОЈАНСТВО СРБИЈЕ!

Како би се обележила десетогодишњица НАТО злочина и херојског отпора српског народа ратној машинерији НАТО, и како би се изрекла порука о самопоштовању, достојанству и несаломивој тежњи српског народа да буде део слободног света, 24. марта у 19 часова на Тргу Републике у Београду одржаће се масовни народни митинг.

Организатор митинга је Народни покрет Србије, уз помоћ СНП 1389 и Удружења „Слобода“. Одржавање митинга подржале су све родољубиве организације – Браниоци отаџбине, Клуб генерала и адмирала, Удружење „Наши“, Српски сабор „Двери“, СНП „Светозар Милетић“, Српска народна одбрана, Равногорски покрет, бројне организације ветерана…

У Савету манифестације налазе се најистакнутије личности српског јавног живота: академици Михајло Марковић, Чедомир Попов, Алекса Буха, генерали Живомир Нинковић, Милен Симић, Милош Ђошан, политичари Момир Булатовић, Марко Јакшић, Рајко Лежајић, Мирослав Тохољ, професори Славенко Терзић, Мирко Зуровац, Слободан Антонић, Раде Божовић, Бранко Ракић, пуковник Золтан Дани, амбасадор Владимир Кршљанин, новинарка Мила Штула, адвокат Горан Петронијевић и многи други.

Манифестација ће имати мултимедијални политички и уметнички карактер. Музика на Тргу Републике ће се чути већ од 15 часова. Очекују се бројни значајни гости из иностранства, веће групе из Грчке и Русије, а међу учесницима ће бити Ремзи Кларк, Сергеј Бабурин, академик Михајло Марковић, генерал Спасоје Смиљанић, Клаус Хартман, Мишел Косудовски, Ивана Жигон, Бора Чорба, Љубодраг Симоновић…

Нећемо НАТО у Србији!

Сајт митинга: www.1999-2009.info
За НПС: Борис Братина