ПОВОДОМ НАЦИОНАЛНОГ ПРАЗНИКА РУСИЈЕ: УЗАЈАМНА СОЛИДАРНОСТ НАРОДА И НАЦИОНАЛНО-ОСЛОБОДИЛАЧКИХ ПОКРЕТА СРБИЈЕ И...

ПОВОДОМ НАЦИОНАЛНОГ ПРАЗНИКА РУСИЈЕ: УЗАЈАМНА СОЛИДАРНОСТ НАРОДА И НАЦИОНАЛНО-ОСЛОБОДИЛАЧКИХ ПОКРЕТА СРБИЈЕ И РУСИЈЕ

PODELI

vladan-glisic-i-vladimir-krsljanin

Београд, 11.06.2013

Представници Покрета Двери и Покрета за Србију на конференцији за медије јавно су подржали активности Национално ослободилачког покрета у Русији и честитали Дан државности грађанима РФ.

Владан Глишић, члан Старешинства Двери: Ова конференција Покрета за Србију и Двери је врста подршке Национално-ослободилачком покрету у Русији, који се у овом тренутку бори за већи ниво суверенитета Руске Федерације, за већи ниво независности у односу на евро-атлантске структуре које покушавају да изврше утицај на Руску Федерацију и да спрече процесе осамостаљења руске државе и руског народа и успостављање потпуног суверенитета.

Национално-ослободилачки покрет је покрет који се у много чему поклапа са оним што и наши покрети у Србији захтевају, а то је тај ниво суверенитета у коме ће се наши људи питати о томе како желе да живе.

Национално-ослободилачки покрет је управо покренуо акцију за контролу над медијским системима у Русији који су у страном власништву, јер се испоставило да такви медији – под страном контролом – највише сметају да се развија једна нормална друштвена атмосфера у Русији.

У том смислу, Двери и Покрет за Србију подржавају акције које се спроводе у оквиру кампање тог покрета. Знамо да ће данас и сутра бити митинзи у Москви и Санкт Петербургу који ће скренути пажњу руској јавности на потребу за што већим нивоом суверенитета и националне независности, у складу са државним празником Даном независности РФ, који ће се обележавати сутра.

httpv://youtu.be/4VHwCGhal-Q

Ми на овај начин честитамо Руској Федерацији и руском народу њихов државни празник.

Владимир Кршљанин, Покрет за Србију: Хтео бих да се придружим честиткама поводом националног празника Руске Федерације, који је сутра, да изразим солидарност са акцијама које Национално-ослободилачки покрет у Русији изводи ових дана.

Ми смо у контакту са њиховим представницима добили изразе њихове пуне солидарности са нашом борбом у Србији – с обзиром на то да је наша ситуација, нажалост, знатно гора од оне у Русији. Русија има свој суверенитет – не још у свим доменима и у потпуности, али генерално има. И, тамо постоји уверење да ће државно руководство на челу са председником Путином и у том погледу Русију надаље водити правим путем. У Србији у којој само у Београду има 8000 странаца, који као агенти контролишу све наше државне институције – укључујући војне и безбедносне –странци контролишу све процесе: медијске, финансијске, безбедносне, итд. О томе нико не говори.

Тога је и у Русији било средином деведесетих година, али су они ту ситуацију превазишли. Никакви амерички и британски официри више не седе у њиховим институцијама. У нашим, нажалост, седе. То је потпуно неспојиво са суверенитетом Србије.

Суверенитет нам је фаличан и у области економије. То се видело већ на првом кораку нових власти, када су под америчким притиском олако одустали од права Народне банке Србије (НБС), односно наше централне банке, да има право да на емисију новца. То право, очигледно, ономе ко улази у западни систем, једино је дато америчким Федералним резервама и делимично европској Централној банци – и никоме другом . Ту важи она прича да ако хоћете да будете суверени, они ће вас оптужити да нисте демократе.

Ми, наравно, као и наши пријатељи и браћа у Русији, осећамо нешто супротно томе: да је права демократија оно што се ради у интересу народа и у том смислу у потпуности идемо тим путем.

Наравно, наша највећа борба у овом часу је за Косово и Метохију и очување уставног поретка Србије. Верујемо да ће велика обмана везана за датум који нико у Србији није озбиљно прижељкивао, и која је створена вештачки – да би оправдала покоравање диктату предавања Косова и Метохије у власт нарко-мафије коју подржавају Брисел и Вашингтон – да ће та обмана и фарса коначно бити окончана на Видовдан.

Осећајући солидарност Национално-ослободилачког покрета Русије, национално-ослободилачки покрет у Србији, чијим се делом сматрају и Покрет за Србију и Двери – то је одраз онога што наш народ очекује – на Видовдан ће учинити крај тој фарси. И, тиме ће извојевати једну велику победу за суверенитет и бољу будућност нашег народа!