МИТИНГ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

МИТИНГ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

PODELI

httpv://vimeo.com/38258101

У Косовској Митровици је првог дана месеца марта 2012. године одржан митинг на коме су представници СНВ Северног Косова и Метохије и опозиционих странака, пред неколико хиљада грађана, поручили властима у Београду и Приштини, као и међународној заједници, да неће прихватити косовско – албанске власти и царину на административним прелазима према централној Србији. Затражено је поништење свих споразума и договора које је преговарачки тим Владе Србије постигао у Бриселу са представницима самопроглашене државе Косово. Митингу су присуствовали председници општина и Скупштина општина Косовске Митровице, Звечана и Зубиног Потока, те начелник Косовско Митровачког округа. Скуп је одржан под слоганом “ХОЋЕМО ИЗБОРЕ – НЕЋЕМО ЦАРИНЕ”.

На митингу су учествовали потпредседник Покрета за Србију Горан Петронијевић, као и председник Извршног одбора Љубинко Ђурковић.

У надахнутом Говору Петронијевић је оценио да кандидатура за чланство у Европској Унији Србији не значи ништа, јер ЕУ ускоро неће ни бити. “ЕУ ће се или трансформисати повезивањем са великом Русијом и Евроазијском Унијом или ће нестати”. Истакао је, да се само јединством можемо одбранити од велеиздаје коју нам приређује актуелна власт.

Потпредседник Скупштине заједница општина Косова и Метохије Марко Јакшић позвао је одборнике четири општине на северу КиМ да “преузму власт у своје руке и да се изборе против албанске границе и царине”.
Председник СНС Северног КиМ Бојан Јаковљевић рекао је да нико нема право да не поштује вољу грађана исказану на референдуму.

Председник СНВ Северног Косова и Метохије Милан Ивановић је оценио да тамошњи Срби никада нису имали више противника и непријатеља него сада и никада није постојала власт која се више одрицала Косова као што га се одриче садашња.

Скуп је протекао достојанствено, а на бини је доминирала српска тробојка и велика слика са ликом Владимира Путина.

Покрет за Србију