НИКАД ГРАНИЦА – позивамо све на протест 10. децембра

НИКАД ГРАНИЦА – позивамо све на протест 10. децембра

PODELI

ИНИЦИЈАТИВА Никад граница предала писмо председнику Србије, председницима Владе Србије и Народне скупштине и Уставном суду који више не могу да се правдају да не знају да бриселски договори крше Устав Србије.

Представници грађанске иницијативе Никад граница у петак 7. децембра званично су им предали писане захтеве усмерене ка обустављању свих противуставних активности наслеђених од претходне власти.

„Свакој од ове четири установе предали смо одговарајуће писмо“, појаснио је Бранко Павловић, шеф правног тима иницијативе.

„Председника Николића смо обавестили да Влада крши Устав и подсетили га које су то одредбе Устава прекршене преговорима у Бриселу. Слично смо се обратили и председнику Народне скупштине, од којег смо затражили да се највише законодавно тело под хитно одреди према кршењу Устава. Премијеру смо предочили да само одустајање од погубне, противуставне и противнародне политике може да умири грађане. А Уставни суд смо позвали да одоли свим притисцима којима је изложен и најзад се о бриселским споразумима изјасни онако како би морао ако жели да заштити уставни поредак земље.“

Испред зграде Председништва, где је предаја писаних захтева приведена крају, пред новинарима су се појавили представници свих удружења окупљених у иницијативу Никад граница.

Ова грађанска иницијатива најодлучније је одбацила подметања, првенствено Демпкратске странке и телевизије Б92, да Иницијатива (или „Србски Образ“, као један од оснивача) на било који начин стоје иза претњи Уставном суду, о којима су поједина гласила извештавала.

Такође, сви припадници Иницијативе ставили су се на располагање Управи криминалистичке пплиције, задуженој да испита дотичне претње.

Како – о томе ће јавност ускоро бити подробно обавештена.

Иницијатива Никад граница заказала је за понедељак, 10. децембра у 17 часова протестну шетњу од Саборне цркве до Храма Светог Саве, усмерену против успостављања границе између Космета и остатка Србије.

Изјаве Владимира Кршљанина, Александра Павића, Бранка Павловића и Ратка Личине испред председништва Србије

httpv://youtu.be/sWMfKKf7wzk
Текст захтева можете прочитати овде: