У ОДБРАНУ ДЕМОКРАТИЈЕ У СРБИЈИ!

У ОДБРАНУ ДЕМОКРАТИЈЕ У СРБИЈИ!

PODELI

АПЕЛ ДОМАЋОЈ И СВЕТСКОЈ ЈАВНОСТИ И НАДЛЕЖНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

У ОДБРАНУ ДЕМОКРАТИЈЕ У СРБИЈИ!

Помозите! Реагујте одмах на основу своје надлежности и савести! Будите одговорни! Заштитите демократију у Србији! Бескрупулозном медијском пропагандом, новцем – подмићивањем политичара и уценама покушава се после избора променити на изборима изражена воља грађана!

У Србији су 11. маја одржани ванредни парламентарни и локални избори. На парламентарним изборима, странке и коалиције које су се залагале против отимања Косова и Метохије, за равноправни третман Србије у приступању ЕУ, за ефективно јачање економских и политичких односа са Руском Федерацијом, против корупције и за побољшање социјалног положаја становништва, предвођене Српском радикалном странком, Демократском странком Србије и Социјалистичком партијом Србије, освојиле су 128 од укупно 250 места у Парламенту, дакле апсолутну већину. Странке и коалиције које су се залагале за безусловно приближавање ЕУ и НАТО, предвођене Демократском странком и Либерално-демократском партијом освојиле су 115 места у Парламенту, а странке националних мањина 7 места. Странке победничке групације су ступиле у преговоре о формирању Владе и већ 15. маја постигле Договор о принципима. Ови преговори и даље теку, других званичних преговора нема. Исте странке су 28. маја постигле коначни споразум и потписалае коалициони споразум о формирању локалне власти у Београду.

Међутим, полазећи од чињенице да је групација странака која је изгубила изборе освојила нешто више гласова него на претходним изборима, многи медији у Србији и на Западу, као и неки западни политичари, прогласили су резултат ове групације за „велику победу проевропских снага“(!) и почели да стварају климу да ове странке морају (!) формирати владу у Србији! Паралелно са овим недопустивим спиновањем јавности, отпочеле су закулисне прљаве игре у самој Србији, како би се постизборним манипулацијама променили резултати избора и демократски изражена воља народа. У ове игре су укључени функционери Демократске странке и Г17+, западни дипломати и обавештајци, домаћи тајкуни и неформалне групе састављене од мафијашких криминалаца и бивших припадника безбедносних структура. Они врше тешка кривична дела поткупљивања и уцена, а њихова мета су највиши, али и многи локални функционери најмање (и најслабије) странке у победничкој групацији – Социјалистичке партије Србије и две мање партије које су са њом у коалицији. Циљ је очигледан – да се пораженим странкама вештачки створи већина у Парламенту, али и у локалним скупштинама и обезбеди власт.

Иако је већ 29. маја обавештен о формирању већине, односно коалиције на нивоу Београда, председник скупштине града из претходног сазива (члан поражене Демократске странке) је грубом злоупотребом својих овлашћења и Закона, заказао коститутивну седницу Скупштине Београда тек за 14. јул! Поводом овакве његове одлуке, у току су свакодневни протести присталица победничке коалиције. У више градова у унутрашњости Србије, подмићивањем и уценама, постигнуто је да припадници Социјалистичке партије Србије уђу у локалне коалиције са Демократском странком.

У Србији се покушава створити опасан преседан – да се власт не формира као резултат избора, већ криминалним постизборним манипулацијама, што може одвести земљу у још дубљу кризу и потпуни хаос! Молимо и апелујемо на све који имају императив дужности или савести да штите законитост и демократију, да реагују одмах и стану у заштиту демократије у Србији!

НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ