Ништа пре одлуке Уставног суда!

Ништа пре одлуке Уставног суда!

PODELI

 

aдвокат Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ, потпредседник Покрета за Србију:

ОБРАЋАМ се у двоструком својству. Као предстваник једне од организација које су организатори овог протеста – Покрета за Србију и као правни заступник  Заједнице општина Косова и Метохије.

Основно да све протекне у реду и миру. Овај скуп треба да буде  упозорење власти да су је добили управо на овом питању, јер вара се свако ко се заварава да је власт изгубио или добио на неком другом питању а не на питању Косова.

Ако неће да мисле о Косову – онда нека мисле о власти. Нико не сме и неће смети да се према Космету понаша на овај начин јер је ово кршење Устава, успотављања државе унутар државе, што је кривично дело.

Као предствник Заједнице, 2011. године сам поднео кривичну пријаву против Борислава Стефановића који је у то време био некакав опуномоћеник државе да постигне некакве споразуме за које се данас власт качи. Зато упозоравам: кривично дело је нарушавање граница држава а они су то учинили!

Без промене Устава, без рефередума нема промена граница!

Ово што се данас ради је успостављање границе не према Космету већ према Великој Албанији! То морају сви да знају!

Једва ће дочекати да се деси нешто: да пукне једна петрада да би проузроковали сукоб. Зато мора све да се одвија у миру и реду, јер дешавало се – кад год су организовани оваки протести – да се убацују људи споља да би изазвали сукоб што би им дало повод за интервенцију полиције.

Против Срба са КиМ су сви: и Брисел, и Вашингтон, и Приштина, а изгледа и Београд. Покажимо да је уз њих – српски народ.

Главни захтев мора да буде: ни једна мера не може да се спроводи док Уставни суд не донесе одлуку!