Двери и Покрет за Србију пред амбасадом САД

Двери и Покрет за Србију пред амбасадом САД

PODELI

070920131828

Покрет Двери и Покрет за Србију на конференцији испред Амбасаде САД у Београду захтевали да Србија стане на страну оних који бране међународно право.

Покрет Двери и Покрет за Србију данас су са конференције за медије, испред Амбасаде САД у Београду, упутили захтев Влади Републике Србије да стане у одбрану међународног права и да се изјасни против најављене агресије на Сирију.

Члан Старешинства, Владан Глишић је у име Двери, као покрета који се залаже за поштовање међународног права и суверенитета држава, најоштрије осудио најаву америчке агресије на народ Сирије.

„Данас, када је три четвртине водећих земаља света против те агресије, а само 5 држава на челу са САД су спремне на најгрубље кршење међународног права, Двери позивају Владу Србије да покаже минимум достојанства и да такође стане у одбрану међународног права, а против америчке агресије. Сматрамо – као и највећи део међународне заједнице – да мора да се нађе начин за мирно решење“, рекао је Глишић.

Он је подсетио да је управо у ово време 1944.године Београд био бомбардован од стране „савезника“ на челу са САД. Зато Србија, која је била жртва и НАТО агресије из 1999. мора бити појачано осетљива на овакво понашање Американаца, истакао је Глишић.

Владимир Кршљанин, испред Покрета за Србију и новинар и публициста Биљана Ђоровић позвали су на уједињење српског народа и свих слободарских снага у свету ради координисаног протеста до коначног одустајања САД од напада на Сирију.

070920131824

„Не можете служити Богу и мамону“, речи су Господа нашег Исуса Христа. Америчка политика данас се претворила у чудовиште које служи најгорим антиљудским и антихришћанским интересима! У Сирији, на библијској земљи, жртве најбруталнијих злочина су данас Хришћани- и то показује природу америчких ратова“, рекао је Кршљанин и истакао да је на исти начин 1999. вођена агресија против Србије и Срба, а да се амерички званичници данас тиме отворено хвале.

„Наши властодршци својим понашањем пљују по жртвама бранилаца отаџбине из 1999. и покушавају да озваниче резултате америчке агресије. Али, уверени смо да ће одлучност српског народа прекинути и овај покушај издаје земље, продаје њених природних добара и грађана и гажења Устава и Резолуције 1244“, казао је Кршљанин и упозорио да би у случају агресије на Сирију, у опeрaције би могле бити укључене и Бондстил и Амбасада САД у Београду.

Он је поручио да је пред нама ипак пораз америчке политике – без обзира да ли ће агресија започети, или не – јер ће одлучност Русије, Кине, већине човечанства и пре свега сиријског народа довести до преокрета у светским односима.

Биљана Ђоровић је истакла да човечанству отворено прети избијање Трећег светског рата, будући да глобалисти у америчкој администрацији и политици не одустају од напада. Да би оствариле тај циљ, могле би да се послуже низом „фолс флег“ операција (под туђом заставом) у САД и Блиском Истоку да би промениле јавно мњење у Америци. Будући да се 91 одсто Американаца, према истраживању Ројтера, противи нападу на Сирију.

„ Тако је у уторак високи поверљиви обавештајни војни извор у САД открио новинарима infowars.com да је изведен нерегистровани трансфер нуклеарних бојевих глава из ваздушне базе Дајс у Тексасу ка Јужној Каролини. Неколико сати пошто је информација стигла у новине, сенатор Линдзи Грахам је обавестио мејн стрим медије да ће доћи до нуклеарног напада на Јужну Каролину уколико се не покрене рат са Сиријом“, открила је Ћоровић.

Своју поруку, специјално за конфернцију за медије у организацији Двери, послала нам је јутрос сиријска компјутерска научница Ајзар Мидани, која је у Сирију из Париза стигла 6. јула ове године како би помогла својој земљи у решавању проблема везаних за телекомуникације са императивом да буде уз свој народ и земљу у одсудним тренуцима по њену будућност.

“САД деценијама врше агресије на земље на основу неколико истих образаца лажи.Сирија је под агресијом већ тридесет месеци до сада, од стране терориста из читавог света, наоружаних и плаћених од стране НАТО земаља, помогнутих и плаћених од стране Саудијске Арабије и Катара, како би уништили ову велику земљу, која има историју стару 10000 година.

Циљ Запада је да се успостави доминација над независном Сиријом и сломи њен отпор употребом било каквог изговора – данас је то употреба хемисјког оружја. У ствари хемисјко оружје је коришћено до стране терориста и Сирија је од марта тражила од комисије УН да дође у Сирију тим поводом. И, комисија је и дошла у августу… истог дана када је извршен напад хемисјким оружјем у месту које је под контролом терориста (Дума).

Русија је доставила сателитске снимке Већу безбедности УН. САД су се претварале да поседују доказе о томе да је напад извела сиријска војска. Но, једино чиме они располажу су фабриковани снимци које су „побуњеници“ поставили на Фејсбуку.

Комисија УН је већ објавила извештај у вези са првим нападом хемисјким оружјем на Кан ал Асал (Khan El Assal) и у том извештају стоји да су само побуњеници користили хемијско оружје против становништва … Карла де Понте је дала исто такво мишљење о овом првом првом хемисјком нападу на Khan El Assal маја ове године.

Моја порука народу Србије и свету: Не сме се дозволити агресија на Сирију… Зауставимо наоружавање терориста у Сирији. .. и дозволимо да сиријски народ живи у миру у складу са својим начином живота. Ми смо мирољубиви, цивилизовани људи… ми сви живимо заједно, поштујући све религије, порекло и етницитете.. зато што смо сви Сиријци … и свима смо могли послужити за пример.

Ми, Сиријци, бранићемо своју земљу, свој начин живота одбацујући сваку расну, конфесионалну и етничку мржњу.

Решаваћемо своје проблеме и налазићемо политичка решења кроз сиријско-сиријски дијалог.

Хвала вам што сте омогућили да моја порука буде пренешена и преносим најдубљу захвалност сваком покрету солидарности и протесту широм света.

Шаљем вам и линк за документарни филм који говори о покрету који је спонтано отпочео 5.септембра у планинама Казиун. Људи су одлучили да својим телима бране Сирију. Назив покрета је „Преко наших тела … Ви нећете проћи“. Они кампују у планинама Казиун како би заштитили ТВ антену државне телевизије Сирије од било каквог напада. Позивамо људе из читавог света да се придруже овом покрету. Јасно је да се ради о информационом рату у коме се шире лажи и Сирији укида право на медијско деловање.

 

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dveri-na-delu/2013/septembar/vlada-srbije-da-se-otvoreno-izjasni-protiv-americke-agresije-na-siriju.php