ТРГ РЕПУБЛИКЕ: Ко не слуша народ поводом Косова – слушаће олују!

ТРГ РЕПУБЛИКЕ: Ко не слуша народ поводом Косова – слушаће олују!

PODELI

ДВЕРИ И ПАТРИОТСКА УДРУЖЕЊА ОКУПИЛИ ВИШЕ ОД ПЕТ ХИЉАДА ЉУДИ НА ПРОТЕСТУ ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

dveri-trg-republike-01

 • ПРВИ ЗАХТЕВ: Вратите се у оквире Устава Србије и Резолуције 1244, зауставите прављење границе са Косовом и Метохијом и признање тзв. независности Косова
 • ДРУГИ ЗАХТЕВ: Одбаците уцене из Европске Уније и определите се за одбрану Косова и Метохије у саставу Србије
 • ТРЕЋИ ЗАХТЕВ: Предложите повратак разговора о статусу Косова и Метохије у Савет безбедности Уједињених нација
 • ЧЕТВРТИ ЗАХТЕВ: Затражите повратак руског војног контигента на Косово и Метохију ради безбедности српског народа

ДВЕРИ су  на Тргу Републике у Београду – уз подршку више других патриотских организација – организовале протест за одбрану Косова и Метохије и против ултиматума из Европске Уније

Окупило се више од 5000 људи! Поред водећих личности Двери, њима су се – а истовремено и државном тријумвирату Николић-Дачић-Вучић – обратили академик Коста Чавошки, Мила Алечковић, Владимир Димитријевић, Драган Крсмановић, адвокат Бранко Павловић студент ФПН Сандра Давидовић, песник Иван Бабић, представник Срба са севера Косова и Метохије Горан Миленковић.

Био је то народни мини-референдум под два слогана: НЕЋЕМО ЕУ – ХОЋЕМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ и ОВАКО  ВИШЕ НЕ МОЖЕ!

Први се скупу обратио председнички кандидат Двери Владан Глишић. А на крају је говорио члан Старешинства покрета Бошко Обрадовић.

dveri-trg-republike-03

Ево основних порука са протеста:

Владан ГЛИШИЋ, члан Старешинства Двери

ИЗБОР ЈЕ ЛАК: Немају шта да буду паметни ни Вучић ни Николић

 • Власти поручујемо: ако сте спремни да Бриселу кажете „не” – имате сву нашу помоћ и заборавићемо све што сте нам дужни. Ако случајно помислите да климнете главом пред оним сподобама из Брисела, ако случајно помислите да заборавите из ког сте народа и како се зовете, ако вас није срамота пред вашом децом – сетите се једне реченице великог песника: „Ко не слуша песму, слушаће олују“

ГОВОРИЛИ смо прошле године о Ђурђевдану да за нас не треба свако да гласа, као и да за Косово не треба свако да буде наш саборац.

Зато и данас кажемо да онај ко не зна колико је данас лак избор, онај ко не зна колико је Србима данас лак избор – не мора да буде са нама и нека се испише из овог народа.

Данима вас позивамо и подсећамо зашто смо прот

ив ове владе. Подсећамо зашто смо против овог система и зашто кажемо да ћемо га раскринкати кад дођемо у прилику и да ништа неће бити исто.

Данима вас подсећамо на све муке које имате на послу па се бринете да ли ћете га и сутра имати.

Подсећамо вас на муке које имате кад дајете својој деци храну, а не знате да ли је отров или храна.

Подсећамо вас на муке које имате кад требате да вратите зеленашке кредите.

Све је то разлог зашто смо рекли да овако више не може.

Власт против које се боримо, једнако као и против оне пре ње, ушла је у погрешан воз и онда ће јој свака станица бити погрешна.

Али ипак, у неком чуду, без Благовести, властодршци почињу да се премишљају. Постоји нада да ће се сетити свог народа и да ће урадити све оно што су сви они који су имали прилику да бирају између између својих и туђих увек говорили: туђима не, а својима „са вама смо браћо”.

Тако и ми данас лако и једноставно кажемо: избор је једноставан, одлуке су лаке. Последице ће бити тешке, али не теже него што су оне које смо увек подносили.

Да нисмо били достојни – никада нас не би било као људи и не бисмо могли да гледамо у претке, а нећемо моћи да гледамо ни у потомке, ако не будемо достојни тог лаког избора.

Зато једноставно кажемо: само је једна застава, само је једна Србија и не може да се дели на оно на Косову и оно остало.

Само је једна Србија и нећемо је делити ни на Дрини и нигде је нећемо делити.

И зато је једноставно, јер нема ја шта да будем паметан, и нема шта Вучић да буде паметан, нема шта Николић да буде паметан. Нека гледају шта раде Срби севера Косова и Метохије.

Оно што они кажу – то је наша мудрост, ми треба да буде

мо са њима.

А власти поручујемо: ако сте спремни да Бриселу кажете „не” – имате сву нашу помоћ и заборавићемо све што сте нам дужни.

Ако случајно помислите да климнете главом пред оним сподобама из Брисела, ако случајно помислите да заборавите из ког сте народа и како се зовете, ако вас није срамота пред вашом децом – сетите се једне реченице великог песника: „Ко не слуша песму, слушаће олују“.

Коста ЧАВОШКИ, академик

Наши главари спремају – велеиздају!

 • Бацили под ноге Устав Србије, на којем су се заклели кад су постали председник, премијер и вицепремијер ове државе. Они су, дакле, кривоклетници и то је тешко кривично дело за које морају да одговарају

ЈЕДНА телевизија рећи ће да је овде било само неколико стотина. Срам је било. Овде нас је 5.000!

Овде сам дошао да бих упозорио оне који су спремни не на обичну, него на велеиздају, да знају шта их чека и чему треба да се надају.

Наши главари су већ успоставили праву државну границу између Косова и Метохије, с једне, и остатка Србије, са друге стране. Ту се наплаћује царина која иде у фондове самозване владе косметских Арбанаса. Па шта је царина друго него искључиви приход централне државне власти. Отуд и назив „царина” јер припада цару, шефу државе.

Они су тиме фактички признали сувереност и независност самозване државе Арабанаса. А шта су тиме учинили?

Бацили под ноге Устав Србије, на којем су се заклели кад су постали председник, премијер и вицепремијер ове државе. Они су, дакле, кривоклетници и то је тешко кривично дело за које морају да одговарају.

Они су се тиме одрекли, не било којег, већ најважнијег дела наше државе – Косова и Метохије који представља стожер наше историјске духовности и државности.

Као што видите, они су бацили под ноге не само Устав ове земље, него и част и достојанство и историјски идентитет српског народа и српске државе.

Сада су наводно спремни и дубоко се премишљају да потпишу оно што им нуди Хашим Тачи.

За разлику од наших издајника, који су већ бацили под ноге Устав и законе државе коју представљају, Хашим Тачи упозорава да он ништа друго не може да учини него само оно што његов устав и закони предвиђају. Па како то он да се држи устава и закона своје самосталне државе, а то не могу наши главари?!

Ово што наши главари спремају у некаквом дубоком премишљању између два велика

зла, неће бити ништа друго него велеиздаја.

Ми смо овде да их упозоримо шта их чека и пред народом и пред историјом, за ово срамно дело које су спремни да почине као издајници.

Живели наши сународници Срби на Косову и Метохији.

PRISTALICE POKRETA DVERI

Мила АЛЕЧКОВИЋ НИКОЛИЋ, професор Универзитета у К. Митровици

Путине, одреди Немцима и Французима – датум придруживања Евроазијској унији!

 • Нека Русија за приступање Евроазијској унији постави ове услове: да Француска отпочне преговоре са сепаратистима из Бретање, да влада Шпаније преговара са сепаратистима Каталоније и Баскије, да италијанска влада преговара са сепаратистима Сицилије и Сардиније, да немачка влада преговара са сепаратистима Баварске, да белгијска влада преговара са сепаратистима Фландрије и Валоније и најзад – да Британија, ако буде хтела руски гас, да и она преговара са сепаратистима Шкотске

СКУПИЛИ смо се данас на овај свети архетипски дан фашистичког бомбардовања, да са снагом наших предака кажемо – ко чини народ у Србији и шта народ тражи.

За почетак, молим вас поздравимо најачу, најснажнију и највећу политичку партију у Србију – странку српских барикада са Косова и Метохије.

Они ће одлучити судбину Србије! Ми смо данас са њима. Ми смо са нашим народом тамо и они који мисле да је овај дан само један захтев, варају се, јер се ми боримо против беде, сиромаштва, глади.

Србија је гладна. Ево овде међу нама човека који је донео празну шерпу као симбол гладне Србије, а КиМ је најгладнија Србија. То је најсиромашнији део, а могао је да буде најбогатији.

Дошли су тамо, распоредили су се да отму руде, да отму кадмијум. Не занимају их манастири ни људска права. Њих занима да извуку све што има у косовској земљи и да онда оду.

И, зато им треба независно Косово!

Српски народе, браћо и сестре, грађани, студенти – ми морамо да будемо са њима. Једино заједно можемо нешто да урадимо.

Дуго сам живела у Европи. Ја волим Европу, али волим Европу де Гола, волим европу Хандкеа, волим Европу генерала Галоа. То су људи који су писали о КиМ. То су људи који су давали помоћ и који живе заједно са нама и боре се заједно са нама.

Ви знате да долази један нови свет, да долази је

дна нова заједница, да је то Евроазијска заједница и да ће земље Евроазије сутра водити цео свет.

Запад у ствари нема ништа. Запад има банке и технологије, а богатства су на Истоку. Кад земље Европе буду хтеле да се прикључују економској Евроазијској заједници, а тај дан ће доћи, позивамо руског председника да сваком од њих одреди датум!

Датум придруживања Евроазијској Унији. Али, под једним условом: да Француска отпочне преговоре са сепаратистима из Бретање, да влада Шпаније преговара са сепаратистима Каталоније и Баскије, да италијанска влада преговара са сепаратистима Сицилије и Сардиније, да немачка влада преговара са сепаратистима Баварске, да белгијска влада преговара са сепаратистима Фландрије и Валоније и најзад – да Британија, ако буде хтела руски гас, да и она преговара са сепаратистима Шкотске.

Тражимо од Руске Федерације, од руског председника – да им постави услов преговора са сепаратистима да би добили датум за придруживање Евроазијској Унији!

Доћи ће, народе, све на своје!

Платиће сви ће који нам отимаму Косово и Метохију

, али неће нам га отети!

Желим само да кажем, за крај, да морамо уз подршку Русије да помогнемо – сви сложно – да нам ове гузоње из Брисела не ишчупају КиМ из организма српског народа. Као што су чупали срца Србима који су били киднаповани!

Само, неће КиМ моћи да ишчупају као неки орган и да га ставе у фрижидер и пренесу и потом продају!

Косово и Метохија остају у Србији!

Владимир Димитријевић

Овде смо да кажемо, као мајор Драгутин Гавриловић – Образ Београда мора бити светао. Ако се не одбрани КиМ, ништа нећемо одбранити! Ни економију, ни породице, ни Рашку, ни Војводину, ни Тимочку Крајину, ни Врањанску долину.

1915 бомбардовали су нас Беч и Берлин, 1941 Хитлер нас је бомбардовао, 1944, бомбардовали су Београд, ниједан немачки војни објекат нису погодили. Бомбардовали су те године и Ниш, Подгорицу, Лесковац, Бањалуку. 1995 бомбаровали су Републику српску, а 1999 су бомбардовали Србију, и после свега, зову нас да им се придружимо, убице!

Питамо их зашто иду тамо, кад постоји земља која је 1914. ушла у рат због нас. Цар Николај устао је да брани Србију, а онда су му исти они Немци послали бољшевике. 1944. опет су Руси гинули ослобађајући Београд.

Наш избор је једноставан – идемо као онима са којима делимо исте вредностима! Идемо ка Русији.

Драган КРСМАНОВИЋ, пуковник у пензији

МИ смо у рату страшнијем од свих ратова – сада се српском народу напада душу. Србија личи на окупирану земљу. Све су уничинили да разоружају српски народ. Измислили су цивилно служење војске, оружје су истопили. Српска војска ће моћи у Авганистан, али неће моћи на Газиместан.

Али нећемо им то дозволити!!!

Бранко ПАВЛОВИЋ, у име Иницијативе „Никад граница”

Америка, Брисел и НАТО настављају Хитлерову политику према Србима

 • У ком правцу ће ићи Србија уколико се наши политичари – Вучић, Дачић и Николић – одваже на последњи чин издаје? Ићи ће у грађански рат! Ја нећу да говорим у име других, у име било кога. Ја ћу се лично наоружати!
 • Ако ипак не пристану на последњи чин издаје – у ком правцу ће ићи Србија? На изборе!

ПЛАШИМО се да ће ових дана са свих телевизија господа Вучић, Дачић и Николић буквално да нам глуме Хамлета са питањем `бити или не бити – питање је сад`.

Хајде да размислимо: шта је та дилема?

Одмах да вам кажем да сам уложио озбиљан напор и утврдио да ту дилеме нема.

Шта је то што хоће Америка, Немачка, НАТО, Брисел? Шта је то што они желе?

Веома је важно и волео бих да ово запамтите: кад је 6. априла 1941. године срушена Народна библиотека, ту на свега неколико стотина метара од нас, на Косанчићевом венцу, по сведочанству ухапшеног генерала Лера, команданта нацистичке војске, њему је Хитлер лично наредио да Народна библиотека Србије мора бити срушена у првом налету Луфтвафеа.

На питање – зашто, када то није војни циљ – Адолф Хитлер је рекао: зато – а молим вас да ово запамтите – што је та установа вековни интегритет српског народа.

Хитлер је идејна претеча онога што нам данас раде. Само су схватили да библиотека није довољна, него је потребно отети Србији Косово и Метохију.

Није то само питање територијалног интегритета, Устава, комадања земље! Ствари су много дубље од тога.

Они желе да униште идентитет нашег народа!

Како су дошли до те идеје? Па тако што су Први и Други српски устанак, Први и Други Балкански рат, Први и Други светски рат и одлична одбрана Војске Србије ’99. године показали да се Србија не може војно колонизовати.

Сада настављају Хитлерове идеје. Налазе издајице у редовима самих Срба и наводе да они учествују у предаји Косова и Метохије.

Знају: не вреди силом одузети – јер силом отето Срби силом и врате.

Зато морају да учине да тзв. наши представници учествују у томе и тиме сломе дух српског народа. А онда, наравно, следе комадање и колонизација.

Резерве лигнита и других руда на Косову вреде хиљаду милијарди евра. Војводина – нема боље земље у Европи која није искоришћена, а то, наравно, представља интерес колонизатора. Дунав је такође интерес колонизатора, јер наше луке имају најбољи газ.

Коридор који преко Србије води од Берлина до Багдада је најбољи. Наравно да нас желе колонизовати, али овог пута су паметнији. Не посежу за оружјем, знају да то морају издајом. Раде све да Србе наведу да сами себе затру.

Зато сада велики број интелектуалаца дневно излази у јавност и говори да нема ничег паметнијег него прихватити то што НАТО, Немачка и Америка желе.

После кажу да ми правимо неке спискове. Не правимо! То су спискови америчке, енглеске и других амбасада! То су њихови спискови!

Сада ћете видети: натераће их – све до последњег, а плаћају их 7, 10, 15 пута више него што је просечна плата у Србији. Говоре да морају да сви изађу у медије и покушају да убеде Србе да има да предају сами Косово и да је то њихова срећа и благостање.

Хајде да погледамо из другог угла: у ком правцу ће ићи Србија уколико се наши политичари – Вучић, Дачић и Николић – одваже на последњи чин издаје.

Ићи ће у грађански рат! Ја нећу да говорим у име других, у име било кога. Ја ћу се лично наоружати!

Да не буде забуне, да после не буде „нисмо знали”!

Ако ипак не пристану на последњи чин издаје – у ком правцу ће ићи Србија? На изборе!

Зато што већ данас имамо у грађанству уверење да не треба ићи у Европску Унију, а у Народној Скупштини Србије имамо само мање од 10 одсто посланика који су против ЕУ. И та несразмера мора да се кроз изборе уједначи.

Да ли је ово дилема: грађански рат или избори? Да ли је то дилема Вучићу, Дачићу и Николићу?

Ствар је, господо, врло једноставна: и без вас ће српска држава наћи свој пут развоја! И без вас ће Срби очувати свој национални идентитет! И без вас ће барјак слободе наћи руку која ће проностити Србијом снове!

Сандра ДАВИДОВИЋ, студент ФПН

Пред владом ћемо остати све док она не одбије капитулацију

У ОВОМ тренутку потребно нам је јединство. Стога позивам све вас, посебно студенте, да се у уторак, у минут до 12 окупимо на платоу испред Филозофског факултета, одакле ћемо кренути у шетњу до зграде Владе.

Тамо ћемо остати, све док Влада не донесе одлуку да одбија капитулацију Србије.

Горан МИЛЕНКОВИЋ, делегација Срба са барикада на северу Косова

Слободнији смо на Јарињу него овде где владају српски издајници

       ВИШЕ бих волео да могу данас да вам се обратим на Брњаку и Јарињу, јер бих се осећао слободније тамо, него овде, где владају српски издајници.

У договору са Тачијем, наше власти спремају хапшење осведочених родољуба.

Воде некакве преговоре, а ја их питам: када је било лако кад је Косово у питању?

Питам их: где је то теже, овде у Београду, или у Хочи, Призрену, Грачаници, Ораховцу?

Тражим да све преговоре прекину, јер ми нећемо ни у независно Косово ни у Европску унију!

Ми се Шиптара не бојимо, бојимо се гладних Срба.

Сваки дан се гаси по једно српско предузеће. Шта ће нам још угасити?

Код којих лекара ћемо се лечити, да ли код оних истих који су нам вадили органе?

dveri-trg-republike-04

Бошко ОБРАДОВИЋ, члан Старешинства Двери

ЗНАЈУ ОНИ: Чим изаберу Косово и Метохију – пала је власт и 12 година пута у ЕУ

 • Шта је следеће? Да дамо Војводину, да дамо Рашку област, да дамо Прешево и Бујановац, да дамо Источну Србију, да дамо Телеком, да дамо ЕПС, да дамо наше водоводе, да организујемо геј параду у свим градовима Србије? Доста је више уцена!
 • Ових дана видите мобилизацију издајника. Сви су у обавези да се изјасне за Европску Унију. Сами се пријављују и стају на страну издаје: ДС, ЛСВ, ЛДП, УРС. Они су се већ изјаснили и исписали из српске историје!

МОРАМ на крају овог обраћања свих нас – пошто нема шта ни боље, ни тачније, ни паметније да се каже од овога што је рекла ова истинска елита српскога народа – да са вама обавим један отворен и искрен разговор у име организатора овог народног протеста који прераста у народни референдум за одбрану Косова и Метохије под слоганом “Нећемо ЕУ – не дамо Косово и Метохију”.

Нису ово ни прве ни последње уцене те несрећне Еевропске уније која се распада на наше очи.

Већ смо морали да испоручимо комплетан политички и војни врх Хашком трибуналу.

Морали да потпишемо споразум о Асоцијацији и придруживању који је био на нашу економску штету.

Морали да наше законе прилагођавамо диктатима из Брисела. А сада нам траже наше срце и нашу душу, наш смисао историјско постојања, нашу светињу. Траже од нас оно што не може никоме да се да ако смо људи и ако смо Срби, а то су – Косово и Метохија.

Да ли се наши политичари на власти питају, ако размишљају о томе да дају КиМ зарад обећања о уласку у ЕУ за петнаест година, да ли ће им чак и ово бити последња уцена или само почетак новог уцењивања?

Шта је следеће? Да дамо Војводину, да дамо Рашку област, да дамо Прешево и Бујановац, да дамо Источну Србију, да дамо Телеком, да дамо ЕПС, да дамо наше водоводе, да организујемо геј параду у свим градовима Србије? Доста је више уцена!

Овде смо се сабрали да једном за свагда завршимо са Европском Унијом и том лажном причом о мртвом пројекту који нестаје и због којег данас протестују и други европски народи, а не само Срби.

Зато је наша порука државном врху, који размишља о наредна 72 сата, врло једноставна: ако желите да добијете нашу подршку, а добићете је, морате да одбаците болне ултиматуме из Брисела и морате јасно да се определите, као сви Срби у нашој историји, за Косово и Метохију у саставу Србије!

Али, морам да вам кажем, драги пријатељи, зашто се они двоуме! Зато што оног тренутка кад се определе за Косово и Метохију, кад одбаце ЕУ, кад више не буде ништа од тог лажног и фамозног датума о уласку у Србије у ЕУ – тог тренутка је пала власт и пало 12 година пута Србије у ЕУ.

Тог момента је слободна Србија за коју смо се борили.

То је њихова дилема, знају да од тог тренутка доводимо у питање све што су радили дванаест година: и границу са Косовом, и царину, и Боркове и Ивичине преговоре у Бриселу, и стране банке које имају највеће камате у региону, и увођење генетски модификоване хране и семена и четири милијарде долара за пола године.

Да ће Србија почети да дише пуним плућима, да се Србија ослобађа од ропства Европској Унији.

Пре неколико дана чули смо од највиших представника ове власти да се они труде да нађу трећи пут између Светог Кнеза Лазара и Вука Бранковића. Исти они, пре неко вече, признали су да нема трећег пута да и постоје само два пута. И да се поново у ХХI веку као људи, као породице, као Срби морамо определити коме ћемо се царству приволети – да ли нашим светињама, нашим вредностима, нашој историји, нашој територији, нашој држави или Европској Унији у коју треба ући, по њима, по цену губитка сваке националне свести.

Припремају нас месецима да прихватимо оно што ни један Србин у историји прихватио није и што ни један Србин данас прихватити не може и прихватити неће, а то је изговорио онај који се исписао из историје српског народа, кад је рекао оно што ни један Србин, а камо ли српски политичар или државник није никада рекао, ону најстрашнију реченицу, због које ће одговарати пред Богом и народом: да Косово није наше и да је у Устав уписана лаж да је Косово наше.

Зато смо ми данас овде да подржимо захтеве четири српске општине са Севера Косова и Метохије и ти захтеви наћи ће се у нашим захтевима који ће бити предати свим државним институцијама у току овога дана.

Свако ко је овде присутан, свако ко ће од вас чути оно што ми поручујемо, желим да зна да је ово овде народни референдум за Косово и Метохију и против Европске Уније.

Да се одмах разумемо, Србија неће преживети ако дамо Косово и Метохију!

Ових дана видите мобилизацију издајника. Сви су у обавези да се изјасне за Европску Унију.

Видите и сами и тачно знате да не морамо ми да их прозивамо. Сами се пријављују и стају на страну издаје: ДС, ЛСВ, ЛДП, УРС. Они су се већ изјаснили и исписали из српске историје.

На другој страни су српски патриоти и политички блок је јасан: ДСС, СРС, Покрет Двери и све друге патриотске организације које су подржале овај протест.

Зато се захваљујем организацијама: Никад граница, Заветницима, Образу, Нашима, Покрету за Србију, Равногорском покрету. Свима!

       Горан ШИМПРАГА