ЗА НОВО РОЂЕЊЕ СРБИЈЕ – БОЖИЋНА ПОРУКА

ЗА НОВО РОЂЕЊЕ СРБИЈЕ – БОЖИЋНА ПОРУКА

PODELI

pzs-cestitka-bozic-2014-800px

Како да се спасимо и како да имамо и сачувамо вечни живот, показао нам је Господ Исус Христос, син човечији и син Божји, чије рођење данас славимо.
Шта је, ради спасења и живота вечног, човеку забрањено чинити, речено је много раније у Закону, али срца многе деце човечије, обасута искушењима злога, не налажаху исправни пут.
Благи, бескрајно милостиви и човекољубиви Бог, ради спасења рода људскога од лутања и страдања, и ради успостављања света љубави, истине, правде и сазидања – Царства Божијег, и да га његова деца жељна тог света буду достојна – посла нам сина Богочовека, да својим животом, учењем и страдањем обезбеди делатну веру, наду и љубав и заувек покаже достојнима, дај Боже свима у Господу рођенима, пут у живот вечни, у нови свет – свет љубави, добра и стварања, свет сједињења деце са очевима, човека са Оцем Небеским, Царство Свете Тројице.
Љубав према Богу и љубав према ближњем, створеним по обличју Божјем, које једна из друге произилазе и једна без друге нису могуће, врхунска је заповест и једини пут који нам показа Господ Исус Христос. Тај пут налазимо у себи, својим прецима, спојени са ближњима у породици, свакој заједници узајамне помоћи – школи, удружењу, предузећу, роду, народу, држави, човечанству, а изнад свега у светој литургији и Светој Саборној и Апостолској Цркви, чија је глава Господ и Спаситељ наш Исус Христос.
Живот – дар Божји је благословен, вечан и неприкосновен, ако је достојан и посвећен љубави.
Човекољубље, као пут правде, милосрђа и солидарности, одвојен од мамона и суровог такмичења у стицању новца, које убија и поништава живот, мора бити темељ свих односа у друштву, на којем морамо зидати све своје стваралачке, политичке и државне пројекте.
Слобода човекова, бескрајни дар Божји, није апстрактни фетиш сам по себи и није слобода ако се зло не спутава, већ је истинска слобода само у оквиру човекољубља – слобода од смрти и зла, болести и понижења.
Ми, Светосавско и Христољубиво српско племе, народ и једна од настаријих и најтемељнијих подвижничких држава Европе, дај Боже, да се овим најрадоснијим празником и новом годином пред нама, саберемо и сјединимо са собом данашњим и својим прецима који су вечно уз нас, њиховим искуством, знањем и подвигом.
Свет из дана у дан постаје бољи јер се Велика православна Русија већ усмерила Христовим путем и позива своју сестру Србију да јој се придружи.
Спасимо Стару Србију, њен живот, људе и светиње, и закорачимо моћно и благословено у нови свет правом и једином светом стазом, а не широким шареним путем разврата и похлепе, украшеним опљачканим новцем, и поплочаним изгубљеним животима многих – што нам се на том путу једино и нуди, као у три велике погибије 20. века у које су нас гурнуле исте оне обезбожене западне силе које нас данас гурају у Европску Унију и НАТО.
Србија чека своје ново рођење.
Нека нам буде срећан и благословен празник рођења – у име Оца и Сина и Светога Духа, Амин!
Мир Божији – Христос се роди!

ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ
normal;“>ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ