КРШЉАНИН НА ТВ ПАЛМА ПЛУС: РУСИЈА И СРБИЈА КАО СТУБОВИ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ

КРШЉАНИН НА ТВ ПАЛМА ПЛУС: РУСИЈА И СРБИЈА КАО СТУБОВИ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ

PODELI

Оно што се дешавало у Србији 90-их, аналогно је са оним што се дешава у Русији под Путином, рекао је председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин у емисији ТВ Палма плус.

Слободан Милошевић је умео да чује глас народа и народ је то осећао и поштовао. Био је носилац социјалистичких идеја, као идеја на којима наша цивилизација почива. У његово време је васкрсла Србија, и српска идеја у сваком погледу.

Већ тада смо имали „партизане“ и „четнике“ заједно у Влади народног јединства Мирка Марјановића, што говори и о превазилажењу дубоких, а вештачки, са Запада наметнутих подела у српском народу, али и о томе (савремени примери Вука Драшковића и Латинке Перовић) да порив ка служењу (у овом случају НАТО) окупатору није питање „левице“ и „деснице“ ни политичке идеологије, изјавио је Кршљанин у дискусији поводом судске рехабилитације генерала Драже Михаиловића, у ауторској емисији Оливере Милетовић.

У последњој деценији 20. века ми смо се сударили са уједињеним Западом. Сви, који су нам раније били, било отворени, било скривени непријатељи (под фирмом савезника) су се тада удружили против нас, што је био јединствени пример у историји да је неко био мета читавог НАТО пакта.

А екстремне насилне револуционарне методе нису измислили комунисти, и њихова примена, која увек бива злоупотребљена, им не служи на част. Те методе су јакобинско наслеђе Француске револуције, подстакнуте из Британије, а и данас их иста западна олигархија примењује широм света у таласу „обојених револуција“ и насилних преврата…
Једино са ослањањем на нацију и традицију, показују и наше 90-е и Путинова Русија, с тим што је то Русија осетила још у Другом светском рату, може се опстати и напредовати. Притом национално, српско или руско, не може и не треба да буде схваћено у западном етничко-грађанском смислу, већ у цивилизацијском и вредносном, што најбоље знају народи који су са Русима и Србима живели у истој држави.

Зашто се комунизам највише „примио“ баш у православној Русији и православној Србији? Зато што тежњу за друштвеном правдом ми носимо у себи, много пре него што су се комунисти појавили.

Врхови оба антифашистичка покрета у Другом светском рату, били су изманипулисани из Лондона, вишевековног извора антируске и аснтиспрпске политике, што је довело до грађанског рата. Ми данас више немамо право на грешку, у смислу националних подела, нити имамо разлога да грешимо, зато што су се наши непријатељи јавно обзнанили и демаскирали. Савезништво Титове социјалистичке Југославије (у којој је било народних достигнућа за највеће поштовање) са НАТО, после елиминације 1948. најбољих кадрова који су извели рат и револуцију, довело нас је до страшне западне агресије 90-их. Морамо се окренути себи, својој традицији и вредностима и никако не служити својим непријатељима и прихватати њихове концепте, то је главна лекција наше савремене историје, лекција и Другог светског рата и отпора НАТО агресији.

Косовски завет је одредница читаве наше историје. Опстанак није могућ ако се агресору не пружи отпор, а ропство је скупље од рата. Чињеница да нас цео свет цени због нашег антифашистичког отпора, али и због отпора глобалистичкој агресији, да је Путин на паради 9. маја рекао „снажан и непомирљив отпор фашистима су пружили Срби“, обавезује све у Србији на адекватан однос према свим антифашистичким борцима, без обзира којем су од два покрета припадали.