Сергеј Бабурин: Подршка Свесрпском народном фронту

Сергеј Бабурин: Подршка Свесрпском народном фронту

PODELI

sergej-baburin-1

Председник руске политичке партије „РОС“ (Руски општенародни савез), један од најславнијих руских политичара и пријатеља српског народа проф. др Сергеј Бабурин, посетио је данас Покрет за Србију, са којим „РОС“ има вишегодишњу сарадњу.

Осим председника и потпредседника Покрета за Србију Владимира Кршљанина и Горана Петронијевића, као и чланова руководства Покрета за Србију, у разговору су учествовали и остали лидери организација – утемељивача Свесрпског народног фронта: Мирко Јовић (СНО у Отаџбини, „Слободна Србија“), Жељко Васиљевић (Покрет ветерана Србије), Рајко Лежаић (Скупштина и Влада Републике Српске Крајине у прогонству), као и Олег Дзиза, директор Балканског центра научне и привредне сарадње при Универзитету „Јусто“, чији је ректор Сергеј Бабурин.

Разговор је био посвећен најактуелнијим темама од значаја за две земље и будућој сарадњи њихових патриотских снага.

Домаћини су госте упознали са политичком ситуацијом у Србији, формирањем Свесрпског народног фронта и организовањем Сабора за Слободну Србију 11. марта, као активностима усмереним на прекидање погубне зависности Србије од западних центара моћи, обнову слободе и пуног суверенитета и територијалног интегритета, као и уставног поретка државе Србије, који су посебно угрожени на Косову и Метохији. Изражена је и потпуна подршка и солидарност са Русијом и руским народом у решавању проблема насталих у Украјини због западног мешања и подршке фашистичким снагама.

Сергеј Бабурин је изразио чврсто уверење у успех православног народа Русије и Србије и његових држава у очувању своје слободе, праведног и развијеног друштва и традиционалних вредности, као и у успостављању адекватне међусобне сарадње и интеграције. У том смислу, он је дао пуну подршку формирању и активностима Свесрпског народног фронта.

На састанку је договорено успостављање пуне сарадње Руског општенародног савеза и Свесрпског народног фронта.

sergej-baburin-2

sergej-baburin-3