КОНСУЛТАЦИЈЕ ПФ-НПС

КОНСУЛТАЦИЈЕ ПФ-НПС

PODELI

.

patriotski front - narodni pokret srbije
БЕОГРАД,03.07.-На позив организације НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ из Београда, делегација руководства ПФ посетила је јуче седиште овог удружења и са руководством НПС започела консултације,раније најављене у прелиминарним контактима.

Генерални секретар ПФ З. Вранешевић,заменик ГШ мр.М.Сићевић и шеф ПРЕСС службе З.Хајрић сусрели су се са представницима НПС,председником мр.В.Кршљанином,потпредседником В.Вемићем и ген.секретаром г. проф.др Б.Братином.Обе организације су изложиле своје програме, до сада учињено у оквиру истих и у дугом и конструктивном разговору изнеле своја виђења тренутне ситуације првенствено на пољу ближе и језгровитије сарадње свих патриотских ресурса у земљи.

НПС је изашао са предлогом „Декларације о саборности“ коју је иначе упутио на више адреса са истим циљем,а то је укрупњавање и остваривање најближег облика сарадње тренутно функционалних удружења сродних програмских определења у земљи(…“Мишљења смо да овакве околности захтевају од свих патриотских организација да уложе озбиљан напор на превазилажењу разлика које се испољавају у нашим концептуалним и методолошким погледима на путу ка слободној Србији.Верујемо да је неопходно заједничко деловање у том циљу, а да је САБОРНОСТ, као једна од најзначајнијих духовних вредности нашег народа, пут и начин који треба да повеже све одговорне и национално освештене снаге у нашем друштву….“)

Заједнички закључак је био, да свакако сарадња свих озбиљних фактора у Србији који легално делују као НВО патриотског предзнака,заузима озбиљно место у даљем раду обе организације,као и анимацији осталих. Договорена је даља сарадња,низ консултација,а ген.секретар ПФ је позвао руководство НПС у узвратну посету централи у Бачкој Паланци.

(НИР ПФ)

http://www.patriotskifront.com/index.php?option=com_content&view=article&id=444:2009-07-03-13-16-27&catid=1:latest-news