СЛОБОДНА СРБИЈА ЈЕ БЛИЗУ

СЛОБОДНА СРБИЈА ЈЕ БЛИЗУ

PODELI

Изјава председника НПС Владимира Кршљанина поводом другог круга председничких избора.

Први пут од 2000. године, Србији се вратило самопоуздање и уверење да је могућ другачији, слободни пут њеног развоја. Предводећи слободарске снаге Србије, Томислав Николић је томе дао огроман допринос. Уверио је Србију да је могуће да има одговорног домаћина и поштену политику којој су полазиште и циљ интереси грађана. А и после тесног пораза, показао је државничку величину и држање моралног победника, спречавајући да се Србија дели и сукобљава по наметнутим и лажним дилемама, што је била жеља наших непријатеља.

Србија има позитивну алтернативу и моћне савезнике у свету.

Показујући паничан страх од промена, најкорумпиранији делови власти су лансирали прљаву кампању застрашивања народа. За победу Бориса Тадића уложен је огроман новац и максимално су употребљене државне институције и контролисани медији. Сем тога, читав изборни процес одржан је у роковима које су наметнуле западне владе, како би се што више прикрило колико је прозападна оријентација Бориса Тадића и његових компрадорских сарадника на стакленим ногама. А то ће постати очигледно врло ускоро, када њихови западни заштитници крену у отимање Косова и Метохије. Императивно опредељивање за Европску Унију ће се показати као гомила празних речи, а западне владе које још увек тврдоглаво спроводе пропалу агресивну англоамеричку политику на Балкану, као и њихови штићеници у Србији, показаће се као морални и политички губитници и дилетанти.

Штета је за Србију што већ сада није победио Томислав Николић, који би је мирно и са великим ауторитетом водио у неминовне промене. Победом Бориса Тадића, Србија улази у нову, још оштрију кризу, чију ће цену морати да плати. У Србији су се, јачањем патриотских снага, чије мишљење неће више нико моћи да игнорише, догодиле делимичне промене. Потпуне промене, одложене су за краће време.

Народни покрет Србије ће, у савезу са Српском радикалном странком, наставити борбу за ослобођење и просперитет Србије.