ЧЕСТИТКА „ЈЕДИНСТВЕНОЈ РУСИЈИ“

ЧЕСТИТКА „ЈЕДИНСТВЕНОЈ РУСИЈИ“

PODELI

Београд, 3. децембра 2007.

Поводом победе партије „Јединствена Русија“ на парламентарним изборима у Русији, председник Народног покрета Србије Владимир Кршљанин упутио је председнику „Јединствене Русије“ Борису Гризлову честитку следеће садржине:

„У име Народног покрета Србије најтоплије честитам Вама и свим члановима партије „Јединствена Русија“ убедљиву победу на изборима за Државну Думу Федералне Скупштине Руске Федерације.

Српски народ са поносом и надом гледа на огромне успехе братског руског народа под руководством његовог националног лидера, председника Владимира Путина. Руска Федерација је данас постала пример и извор инспирације за све народе који теже слободном, демократском и убрзаном развоју на добробит свих. За нас Србе, пут Путина и победа Русије су поуздана гаранција мира и правде и ослонац искреним тежњама нашег народа да заштити своја права и обезбеди своју будућност у тесној свестраној сарадњи са братским православним народом Русије.

На тим основама, као политичка снага која се рађа, Народни покрет Србије ће доприносити јачању и ширењу српско-руских односа, ослањајући се на принципе суверене демократије, националне власти и социјалне правде.