ПРЕДСЕДНИК НПС У МОСКВИ

ПРЕДСЕДНИК НПС У МОСКВИ

PODELI

.

moskva-27-april-2009-1

Председник Народног покрета Србије Владимир Кршљанин, боравио је од 26. априла до 2. маја у Москви, на позив председника покрета „Народни савез“ и ректора Руског државног трговинско-економског универзитета Сергеја Николајевича Бабурина.

Кршљанин је 27. априла узео учешће у пленарном заседању међународне научно-практичне конференције „Економика, држава и друштво у 21. веку“ са радом на тему „Може ли Србија да преживи?“.

http://www.rsute.ru/index.php?option=content&task=view&id=1153&Itemid=

30. априла, у организацији Руског државног трговинско-економског универзитета, одржан је округли сто на тему „Србија на раскршћу: руско-српска димензија“, на којем је главни уводничар био Владимир Кршљанин, а међу учесницима су били представници Министарстава иностраних послова и економског развоја Руске федерације, Државне думе Руске Федерације, Руске академије наука, Руског института за стратешка истраживања и стручњаци из других институција које се баве европским питањима и односима са Србијом. Округлим столом је руководио ректор универзитета Сергеј Бабурин. Као други уводничар иступио је ранији министар иностраних послова Србије и Југославије Владислав Јовановић, а скуп је поздравила и амбасадор Србије у Руској Федерацији Јелица Курјак.

Током боравка у Москви, председник НПС Владимир Кршљанин имао је и низ сусрета са представницима политичког и привредног живота Русије.

moskva-27-april-2009-2

Секретаријат за информисање НПС