ЗА СРБИЈУ БЕЗ НАТО-а!

ЗА СРБИЈУ БЕЗ НАТО-а!

PODELI


Председнику Републике Србије, Влади Републике Србије, Народној скупштини Републике Србије

ЗА СРБИЈУ БЕЗ НАТО-а!

-петиција-

НАТО је извршио агресију на нашу земљу. У савезу са терористима и наркомафијом, НАТО покушава да отцепи Косово и Метохију од Србије. НАТО чини злочине широм света.

Захтевамо:

  1. Да се откаже одржавање НАТО конференције 13-15. јуна у Београду;
  2. Да службеници НАТО земаља напусте сва министарства и институције у Србији.

Интернет петицију можете потписати овде.

 

Организујте потписивање петиције у својој средини или међу својим пријатељима.Преузмите образац за потписе, летак, плакат и налепнице:

 

Образложење


1991-1993. Државе НАТО (под командом САД и Велике Британије) су пружале материјалну, логистичку, пропагандну, обавештајну и подршку у наоружању сепаратистичким, екстремистичким, криминалним и терористичким групацијама у емиграцији и на простору СФРЈ, чиме су изазвале њено разбијање и грађански рат. За све последице субверзивне активности НАТО држава, те исте државе оптужиле су Србију и Србе и прогласиле их својим непријатељима. Земљи је наметнут економски ембарго, а против ње је 10 година вођен интензивни пропагандни рат. Та непријатељска и субверзивна активност НАТО и његових чланица, наставља се до данас.

1993. Притиском САД и НАТО на Уједињене нације, у супротности са Повељом УН, а под покровитељством НАТО, основан је тзв. Међународни кривични трибунал за бившу Југославију у Хагу, као средство притиска, уцене и пропаганде. Трибунал служи као квазиправно покриће ратне пропаганде НАТО-а.

1994-1995. Под изговором заштите „зоне забрањеног летења“ и мировних снага, а затим и у казненој операцији „Deliberate Force“ НАТО води рат против Републике Српске. Извршено је преко 3.500 борбених летова, употребљени пројектили са осиромашеним уранијумом (укупно 6 тона).

1995. НАТО ваздушним акцијама и на друге начине учествује у операцији „Олуја“, којом је збрисана Република Српска Крајина, а њено становништво протерано, уз бројне цивилне жртве.

1995. до данас. Са дејтонским мандатом, потврђеним од стране УН, НАТО обавља војну окупацију Републике Српске, уз стални притисак за њено укидање.

1999. После вишегодишњих припрема, које су се састојале у стварању наркомафије (која се бави и трговином оружјем, људима и људским органима) и обучавању и наоружавању терористичких група за оружану побуну 1998. на Косову и Метохији, НАТО без мандата УН и кршећи сопствену повељу, креће у оружану агресију против СРЈ под кодним именом „Allied Force“. У том рату, снаге НАТО и терористичке банде убиле су преко хиљаду, а раниле око пет хиљада припадника наше војске и полиције, усмртиле две хиљаде цивила, укључујући жене и децу, а десетак хиљада раниле. Са својих огњишта протерали су близу 300.000 људи, разорили 986 цивилних објеката и употребили близу 30.000 тона експлозива у преко 18.000 борбених летова. На нашу земљу бачено је 11 тона осиромашеног уранијума у 31.000 пројектила, као и преко 37.000 касетних бомби. Еколошке и медицинске последице за сада су несагледиве. Причињена је материјална штета од преко 120 милијарди долара. По окончању војне агресије, државе НАТО добијају мандат УН за војну окупацију Косова и Метохије, али од тада тај мандат непрестано крше, настављајући да подржавају наркомафију и на њој заснован тероризам и сепаратизам. САД су, не тражећи сагласност ни од кога, код Урошевца изградиле „Бондстил“, своју највећу војну базу у Европи.

2000. до данас. Субверзивним методама и новцем, државе НАТО успостављају контролу над значајним делом медија, „невладиних организација“ и политичара у Србији, како би обезбедили уништење економије, војске и културе, као и за своје интересе пожељну спољнополитичку оријентацију земље. Последице те контроле су геноцидне. Растом морталитета и падом наталитета, Србија губи 35.000 становника годишње. Владе Србије последњих година склопиле су низ по земљу понижавајућих споразума са НАТО. И мимо тих споразума, службеници из НАТО земаља су из године у годину све више продирали у државне структуре Србије, тако да данас НАТО „саветници“ седе у ВБА, ВОА, БИА, Генералштабу, Министарству одбране, МУП-у, МИП-у, Народној банци и готово свим министарствима, агенцијама и значајним привредним системима.

2008. Пошто је годинама био саучесник у најтежим злочинима у јужној српској покрајини, НАТО је званично подржао „проглашење независности Косова“, настављајући до данас да гради војне и безбедносне формације од терориста, да прикрива злочине и штити злочинце.

НАТО је водио или још увек води, агресивне ратове у Авганистану, Ираку и Либији, са огромним разарањима, огромним бројем цивилних жртава и бруталним злочинима од стране НАТО трупа и локалних банди – јединих савезника НАТО. У безбедносном, економском, социјалном и демократском смислу, долази до страховитог погоршања ситуације у свим земљама под војном контролом НАТО. Од доласка НАТО у Авганистан, производња опијума, односно хероина у тој земљи повећана је 40 пута! НАТО наставља да војно прети бројним сувереним земљама и умешан је у све локалне конфликте широм планете.
У фебруару 2011, министар одбране Србије најавио је одржавање у Београду, велике конференције НАТО, са учешћем министара одбране или високих државних и војних руководилаца из 69 земаља (чланице НАТО, чланице „Партнерства за мир“ и земље са специјалним аранжманима са НАТО), посвећене примени нове Стратегије НАТО, усвојене на недавном самиту у Лисабону.

Покрет за Србију сматра недопустивим и неподношљивим овакво вређање грађана Србије, којих је 80% против НАТО, као и вређање жртава НАТО. То мора бити спречено, а даљи разорни утицај НАТО и његових агената у власти Србије мора бити прекинут. Са тим циљевима, Покрет за Србију покреће кампању ЗА СРБИЈУ БЕЗ НАТО-а, чији је саставни део петиција, која ће бити упућена највишим државним органима Србије. Петицију је могуће потписати на пунктовима у Београду и другим местима, као и путем Интернета.

 

Верзија петиције на руском језику:

http://www.onlinepetition.ru/serbianonato/petition.html