НАТО ПРОТИВ СРБИЈЕ, НА СТРАНИ НАРКО-МАФИЈЕ!

НАТО ПРОТИВ СРБИЈЕ, НА СТРАНИ НАРКО-МАФИЈЕ!

PODELI

 

Упозорење Покрета за Србију домаћим и међународним факторима

Покрет за Србију осуђује данашњи ничим изазвани оружани напад НАТО-КФОРа на голоруке и мирне грађане на Косову и Метохији, уз непропорционалну примену силе, употребу ватреног оружја, оклопне технике и ваздухопловства, као напад на Србију, ауторитет УН и међународне заједнице, мир и стабилност у региону, Европи и свету.

На овај начин, НАТО-КФОР је извршио недопустиву провокацију против мира и безбедности и злочин против човечности. Евроатлантска алијанса под англоамеричком командом не само да нема мандат за овакво понашање, већ је и грубо прекршила одредбе Резолуције 1244 СБ УН. Подсећамо да су управо САД и Велика Британија који командују НАТО и КФОР-ом онемогућили потпуну примену Резолуције 1244 СБ УН, нису испунили свој основни задатак – заштиту становништва Косова и Метохије, нису дозволили повратак 1000 припадника безбедносних снага Србије на Косово и Метохију, предвиђен Резолуцијом, инспирисали су и отворено подржавају тзв. независност Косова и представљају фактичку заштиту једном од најопаснијих центара тероризма, наркомафије и организованог криминала на свету, који се крије иза паравана „власти независног Косова“ и који представља највећу претњу стабилности региона, али и читаве Европе. Сада НАТО-КФОР креће у брутални физички обрачун са оним делом становништва Косова и Метохије који не прихвата легализацију криминалне власти из Приштине. Одговорнима за ове догађаје, мора бити упућена јасна и снажна порука, и на нивоу Србије и на нивоу међународне заједнице о недопустивости оваквог понашања.

Избор датума за брутални напад НАТО-КФОРа, само дан након ступања на дужност председника Републике Србије, а пре избора Владе Србије несумњиво указује да је циљ напада – покушај утицаја на политичке прилике у Србији, изазивања политичке нестабилности и посезања за њеним суверенитетом. Србија, Русија и сви мирољубиви чиниоци на међународној сцени, морају упутити снажну поруку свим протагонистима овог покушаја мешања у наше унутрашње ствари да угрожавање мира, суверенитета Србије и живота и безбедности њених грађана мора бити обустављено, јер ће иначе изазвати адекватан одговор.

Покрет за Србију